Utama Drama Korea Sempena Ulang Tahun Ke-35 Lee Minho, Jom Tonton Top 10 Naskhah Lakonannya!

Sempena Ulang Tahun Ke-35 Lee Minho, Jom Tonton Top 10 Naskhah Lakonannya!

lee minho

Pada 22 Jun 2022, Lee Min-ho telah pun mencecah usia 35 tahun.

Sempena meraikan ulang tahun kelahiran pelakon kegemaran ramai itu, Kimchi Daily ingin berkongsi Top 10 naskhah lakonan Lee Min-ho yang anda harus tonton.

Jom lihat!

Boys Over Flowers (2009)

boys over flowers

Lee Min-ho mula menempah nama dalam industri hiburan Korea Selatan menerusi drama “Boys Over Flowers”. Terletak di sekolah menengah yang terkenal untuk golongan kaya, drama ini adalah kisah cinta ‘monyet’ yang berpusat pada seorang gadis miskin dan geng F4 kanak-kanak kaya yang diketuai oleh Koo Jun-pyo (Lee Min-ho) yang kasar dan tidak berani.

The Heirs (2013)

the heirs

“The Heirs” mengikuti Kim Tan, iaitu pewaris Empire Group yang telah dihantar untuk belajar di luar negara di A.S. Pada hakikatnya ia adalah satu bentuk pengasingan, kerana abang tirinya yang lebih tua bercadang untuk mengambil alih perniagaan keluarga. Semasa di Amerika, Kim Tan bertemu dengan Cha Eun-sang (Park Shin-hye), yang tiba dari Korea untuk mencari kakaknya. Dia merasakan dirinya jatuh cinta padanya, tidak pernah menyedari bahawa dia adalah anak perempuan kepada pembantu rumah keluarganya.

Pachinko (2022)

pachinko

Berdasarkan novel karya penulis Korea-Amerika iaitu Lee Min-jin, “Pachinko” membawa kisah impian dan harapan keluarga pelarian Korea yang meninggalkan negara asal mereka bagi mencari kehidupan dan kemakmuran.

Gangnam Blues (2015)

gangnam blues

“Gangnam Blues” ialah filem yang membawa kisah Jong-Dae (Lee Min-Ho) dan Yong-Ki (Kim Rae-Won) yang dibesarkan di rumah anak yatim seperti saudara kandung. Selepas mereka meninggalkan rumah anak yatim itu, mereka mencari rezeki dengan mengutip kertas dan botol kosong. Jong-Dae kemudiannya terlibat dalam perjuangan kepentingan berhubung pembangunan di Gangnam, Seoul. Dalam proses itu, dia tinggal bersama Gil-Soo (Jung Jin-Young) dan Sun-Hye (Seol Hyun) kerana mereka menerima Jong-Dae seperti ahli keluarga.

The Legend of the Blue Sea (2016)

legend of the blue sea

Diinspirasikan oleh legenda Joseon klasik dari koleksi pertama kisah sejarah tidak rasmi Korea, “The Legend of the Blue Sea” ialah cerita tentang seorang nelayan yang menangkap dan menculik ikan duyung. Ia mengikuti mengisahkan kisah cinta antara anak kepada keluarga bangsawan Joseon bernama Kim Dam-ryung (Lee Min-ho) dan seorang ikan duyung yang dinamakannya Se-hwa (Jun Ji-hyun).

The King: Eternal Monarch (2020)

the king eternal monarch

“The King: Eternal Monarch” mengisahkan tentang dua dunia selari di mana Korea dengan Perlembagaan Diraja dan Korea zaman sekarang. Raja Lee Gon (Lee Min-ho) berusaha melawan anasir jahat dan cuba untuk menutup gerbang di antara dua dunia tersebut manakala detektif Jung Tae-eul (Kim Go-eun) bekerja keras untuk menyelamatkan nyawa orang ramai.

Personal Taste (2010)

personal taste

“Personal Taste” mengikuti kisah Jeon Jin-ho (Lee Min-ho), seorang lelaki muda yang sangat bergaya dengan rupa yang sempurna. Jin-ho juga mempunyai beberapa kesalahan termasuk mementingkan diri sendiri dan obses terhadap kebersihan. Dia kemudiannya terserempak dengan Park Gae-in (Son Ye-Jin), seorang wanita yang terluka oleh cinta dan kini sedang mencari rakan sebilik/rakan gay. Jin-ho ingin tinggal bersama wanita itu, kemudian berpura-pura menjadi lelaki gay.

City Hunter (2011)

city hunter

“City Hunter” ialah sebuah drama televisyen Korea Selatan 2011 berdasarkan siri manga Jepun dengan nama yang sama yang ditulis dan diilustrasikan oleh Tsukasa Hojo dan dibintangi oleh Lee Min-ho, Park Min-young dan ramai lagi.

Secret Campus (2006)

secret campus

Siri “Secret Campus” memberi fokus tentang pelajar moden yang mengalami tekanan besar semasa tahun persekolahan mereka. Drama berpusatkan sekolah ini membincangkan tema utama yang digariskan di atas dan menggambarkan kehidupan dan hubungan enam pelajar sekolah menengah, yang masing-masing mempunyai impian dan matlamat berbeza yang mereka perjuangkan untuk mencapainya, walaupun menghadapi ujian dan kesukaran.

Bounty Hunters (2016)

bounty hunters

Filem aksi komedia “Bounty Hunters” adalah kisah lima pemburu hadiah yang mengejar pelarian untuk mendapatkan wang di China, Hong Kong, Korea dan Thailand.

Korang paling suka tengok Lee Min-ho bawa watak apa?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERYouTube
Loading...