Utama Drama Korea Selamat Ulang Tahun Ke-42! Jom Tonton Song Jihyo Berlakon Dalam 10 Naskhah...

Selamat Ulang Tahun Ke-42! Jom Tonton Song Jihyo Berlakon Dalam 10 Naskhah Hebat Ini

Song Jihyo

Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-42 Song Ji-hyo!

Pada 15 Ogos hari ini, Song Ji-hyo telah pun mencecah usia 42 tahun. Bagi menyambut ulang tahun kelahiran pelakon dan penghibur kegemaran ramai itu, Kimchi Daily ingin berkongsi 10 naskhah lakonan Song Ji-hyo yang korang harus tonton!

Jom lihat senarai di bawah:

1. A FROZEN FLOWER (2008)

“A Frozen Flower” ialah filem tentang Kerajaan Yuan, Raja Goryeo (Joo Jin-mo) didesak untuk melahirkan pengganti takhta, tetapi raja jatuh cinta dengan jeneralnya yang setia Hong-lim (Jo In-sung). Raja kemudian meminta kekasihnya Hong-lim untuk tidur dengan Ratu (Song Ji-hyo), dengan akibat yang tidak dijangka.

2. UNSTOPPABLE (2018)

“Unstoppable” adalah filem yang mengikuti kisah Dong-chul (Ma Dong-seok) dan Ji-soo (Song Ji-hyo), pasangan suami isteri yang bahagia. Dong-chul pernah menjadi samseng yang terkenal, tetapi dia berubah. Namun suatu hari, Dong-chul balik ke rumah dan mendapati rumahnya bersepah serta isterinya hilang. Kemudian, dia menerima panggilan telefon daripada seseorang yang menawarkan untuk membayarnya untuk menyerahkan isterinya kembali.

3. INTRUDER (2020)

“Intruder” ialah filem tentang Yoo-jin (Song Ji-hyo) yang pulang ke rumah selepas hilang 25 tahun lalu. Ketika keluarga mereka beransur-ansur mula berubah selepas dia kembali, abangnya Seo-jin mula curiga dan berusaha untuk membongkar rahsia kakaknya, yang membawa dia kepada kebenaran yang mengejutkan.

4. CODENAME: JACKAL (2012)

“Codename: Jackal” adalah filem yang mengikuti seorang pembunuh wanita yang tidak begitu pintar (Song Ji-Hyo) yang diupah untuk membunuh penyanyi popular. Pembunuh itu kemudiannya menculik penyanyi popular itu dan cuba membunuhnya dengan cara yang berani yang diminta pelanggan, tetapi polis tiba.

5. LOVELY HORRIBLY (2018)

Drama ini menceritakan tentang seorang lelaki dan seorang wanita yang terikat dengan nasib yang luar biasa iaitu kebahagiaan seseorang sentiasa mengakibatkan kemalangan yang lain. Kedua-duanya mula menulis drama bersama-sama, dan peristiwa dalam lakon layar secara misteri mula berlaku dalam kehidupan sebenar.

6. EMERGENCY COUPLE (2014)

“Emergency Couple” ialah drama komedi perubatan romantik yang mengisahkan tentang sepasang suami isteri yang bercerai yang perasaan gelisah antara satu sama lain dihidupkan semula apabila mereka bersatu semula beberapa tahun kemudian sebagai pelatih di hospital yang sama.

7. WAS IT LOVE (2020)

“Was It Love” ialah drama romantik tentang seorang ibu tunggal berusia 14 tahun yang tersepit antara lelaki menarik yang jahat, lelaki menarik yang muda dan lelaki seksi yang menakutkan. “Was It Love” akan mengisahkan Noh Ae-jung (Song Ji-hyo), seorang penerbit filem dan ibu tunggal yang telah hidup sendiri selama 14 tahun. Ia boleh ditonton di Netflix!

8. THE WITCH’S DINER (2021)

“The Witch’s Diner” membawa kisah ahli sihir yang mengabulkan permintaan pelanggannya dengan memasak makanan yang sedap namun mereka perlu memberikan benda yang paling berharga sebagai galang gantinya.

9. MY WIFE’S HAVING AN AFFAIR THIS WEEK (2016)

Drama ini mengikuti Do Hyun-woo (Lee Sun-kyun) yang telah bekerja sebagai PD selama 10 tahun yang lalu. Dia mengetahui bahawa isterinya sedang menjalin hubungan sulit dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Do Hyun-woo, yang cuba melindungi perkahwinannya, bercakap dengan orang tanpa nama melalui rangkaian sosial dalam talian.

10. WISHING STAIRS (2003)

“Wishing Stairs” ialah drama debut Song Ji-hyo. Ia mengikuti Jin-seong (Song Ji-hyo), pelajar sekolah berasrama penuh dan bercita-cita ingin masuk ke akademi seni yang terkenal di dunia untuk menjadi seorang ballerina. Untuk meningkatkan peluangnya, dia mengambil kesempatan daripada legenda sekolah tempatan iaitu jika pelajar menaiki tangga asrama dan mengira kesemua 28 anak tangga, langkah ke-29 akan muncul, dan semangat akan mengabulkan permintaannya. Tetapi, apabila rakannya mengalami kemalangan ngeri, Jin-seong sedar bahawa dia tidak mempunyai kawalan ke atas bagaimana hasratnya dipenuhi.

Korang paling suka Song Ji-hyo berlakon dalam drama atau filem yang mana?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERSports World
Loading...