Utama K-Pop Sebar Gosip Palsu BTS, Big Hit Kongsi Sudah Failkan Aduan Jenayah &...

Sebar Gosip Palsu BTS, Big Hit Kongsi Sudah Failkan Aduan Jenayah & Akan Ambil Tindakan Tegas

bts

Pada 29 September, Big Hit Music telah mengumumkan melalui Weverse, bahawa mereka telah mengambil tindakan undang-undang terhadap pelaku aktiviti berniat jahat yang melibatkan ahli BTS.

Tambahan, sumber dari agensi tersebut turut menjelaskan bahawa selepas siasatan berterusan oleh polis, mereka telah pun mengenal pasti suspek yang menyebarkan khabar angin berniat jahat yang sama di pelbagai platform. Dengan semua entri yang dikumpul sebagai bukti, agensi memfailkan aduan terhadap suspek, dan kes itu telah dihantar ke Pejabat Pendakwa Daerah.

Berikut adalah kenyataan penuh yang dikeluarkan:

Hello. Ini adalah BIGHIT MUSIC.

Syarikat kami sentiasa memulakan prosiding undang-undang terhadap pelaku aktiviti berniat jahat yang berkaitan dengan BTS, termasuk fitnah, serangan peribadi, gangguan seksual, penyebaran maklumat tidak berasas dan kritikan yang tidak berniat jahat. Kami ingin memberikan maklumat terkini mengenai aktiviti ini.

Baru-baru ini kami telah memfailkan aduan jenayah tambahan terhadap siaran dengan serangan peribadi dan fitnah, menggunakan maklumat baharu yang diberikan oleh peminat, serta dikumpulkan melalui inisiatif pemantauan kami. Kami telah menemui berbilang siaran fitnah yang mengandungi maklumat palsu tentang artis di platform di dalam dan di luar Korea.

Kami juga mendapati bahawa individu tertentu telah menyebarkan khabar angin berniat jahat yang sama dalam pelbagai platform dan memfailkan aduan jenayah, selepas mengumpulkan semua siaran yang dimuat naik berulang kali. Kami sedang mengikuti proses tindak balas undang-undang kami yang memantau dan mengumpul bukti mengenai siaran berniat jahat selama 365 hari dan kemudian memasukkannya ke dalam aduan. Pelaporan aktif peminat kami telah menjadi bantuan besar kepada inisiatif pemantauan penyiaran berniat jahat kami.

Kami juga ingin berkongsi dengan anda bahawa selepas siasatan lanjutan polis, kami dapat mengenal pasti suspek dan kes telah dihantar ke pejabat pendakwa raya.

BIGHIT kerap mengumpul maklumat mengenai siaran berniat jahat mengenai BTS, melaporkannya kepada pihak berkuasa dan memfailkan aduan jenayah. Kami ingin menegaskan bahawa kami akan terus memulakan langkah-langkah yang ketat untuk memastikan bahawa perbuatan berniat jahat ini tidak berulang, dan dasar kami yang tiada kelonggaran akan terus berkuat kuasa.

Kami meminta anda terus menggunakan talian hotline kami ([email protected]) untuk melaporkan sebarang kes penyalahgunaan.

Kami akan terus berusaha untuk memastikan hak artis kami dilindungi sepenuhnya.

Terima kasih.

bts bighit

Untuk pengetahuan, seorang individu di media sosial telah berkongsi beberapa foto peribadi ahli BTS, dan juga menyebarkan khabar angin tak berasas yang melibatkan mereka.

Haaa… hati-hati tau semua. Jangan kongsi kalau tak pasti!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi. 

SUMBERTwitter
Loading...