Utama Celebrity News “Saya Tak Pernah Buli Sesiapa..” – Kim Garam Bekas Ahli LE SSERAFIM...

“Saya Tak Pernah Buli Sesiapa..” – Kim Garam Bekas Ahli LE SSERAFIM Tampil Beri Penjelasan Dek Isu Buli

kim garam le sserafim

Setelah hampir sebulan Kim Ga-ram keluar dari LE SSERAFIM, idola itu akhirnya tampil memberikan penjelasan mengenai dakwaan buli yang dibuat terhadapnya.

Pada 11 Ogos, Kim Ga-ram telah bersuara buat kali pertama tentang kontroversi keganasan sekolah yang melibatkan dirinya.

Bagi yang belum tahu, Kim Ga-ram telah dikaitkan dengan pertuduhan membuli di sekolahnya menerusi platform atas talian. Akibat daripada pertuduhan itu, semakin banyak bukti dipamerkan oleh individu yang mengaku bahawa mereka merupakan bekas rakan sekolah Kim Ga-ram.

kim garam

Melalui akaun Instagram rakannya, Kim Ga-ram telah mengeluarkan kenyataan seperti berikut:

Helo, saya Kim Ga-ram. Terlebih dahulu saya ingin memohon maaf sudah terlambat, tetapi saya tidak mempunyai peluang untuk memberitahu anda kedudukan saya sementara itu.

Oleh kerana saya bekerja keras untuk impian saya, memang benar saya takut bahawa tindakan masa lalu saya mungkin mematahkan impian yang saya jangkakan. Tetapi setiap hari berlalu, saya lebih takut dengan banyak kritikan yang ditujukan kepada saya. Dan jika diberi peluang, saya ingin berterus terang tentang kedudukan saya.

1. Saya tidak pernah memukul atau menyerang sesiapa

2. Saya tidak pernah dipaksa untuk pindah sekolah

3. Saya tidak pernah minum alkohol atau merokok

4. Saya tidak pernah mengganggu atau membuli sesiapa

5. Saya hanya pelajar biasa

Insiden buli sekolah berlaku pada bulan Mac dan Mei sekolah menengah, apabila OOO memuat naik foto rakan bercakap di belakang mereka dan rakan lain memakai seluar dalam. Saya mula bertengkar dengan OOO kerana saya fikir saya sedang membantu rakan yang menjadi mangsa, dan akhirnya saya memakinya.

Pada masa itu, saya tidak menyedari perbezaan antara majoriti dan minoriti, jadi saya tidak mendalami pemikiran bahawa adalah salah untuk berdebat dengan Yoo Eun-seo. Pada masa itu, saya fikir ia adalah perkara yang betul untuk membantu mangsa, dan saya tidak menyedari kesungguhan tindakan kami kerana kami berasa bangga. Mengimbas kembali sekarang, saya sangat tidak matang.

kim garam kontroversi

Jelasnya lagi,

Pada masa itu, persahabatan adalah yang paling penting bagi saya dan masa dengan kawan adalah usia yang paling menyeronokkan. Pada masa itu kaedah saya salah, dan banyak kesilapan dan tindakan kekok, tetapi saya tidak mahu membenci diri saya ketika itu. Ibu bapa saya sering berpesan agar saya tidak berpura-pura tidak tahu tentang rakan yang memerlukan bantuan dan dalam kesusahan.

Saya cuba menjalani kehidupan saya dengan bekerja lebih keras supaya hidup saya pada masa hadapan dapat bersinar. Waktu debut adalah masa yang saya memperjuangkan impian saya. Dua minggu selepas debut adalah seperti mimpi bagi saya, tetapi ia akan diingati sebagai masa yang tidak akan saya lupakan dalam hidup saya.

Saya akan berusaha dan bekerja keras untuk menjadi orang yang lebih baik dan saya sangat berterima kasih kepada peminat berharga saya yang menyayangi dan menyokong saya. Berkat sokongan berterusan peminat, saya dapat bertahan. Saya akan buat yang terbaik. Terima kasih kerana membaca post yang panjang ini.

Hmm..semoga kebenaran akan terbongkar.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERNewsen
Loading...