“Saya Tak Ada Masa Nak Bermalasan” – Rosé BLACKPINK Kongsi Pengalaman Jadi Pelatih Di YG

rosé blackpink

Baru-baru ini, Rosé BLACKPINK telah terlibat dengan penggambaran dan temu bual bersama majalah Vogue Australia.

Semasa sedang ditemu bual oleh Baz Luhrmann, Rosé ditanya secara khusus tentang pengalamannya menjadi pelatih di Korea sebelum debut sebagai ahli BLACKPINK. Tanya Baz Luhrmann,

Dan saya hanya tertanya-tanya, apabila anda pergi ke Korea, keseluruhan sistem latihan, disiplin, tahap artistik, kualiti, keseluruhan idea yang anda perlu berikan yang terbaik untuk mencapai standard yang sangat tinggi…Adakah itu sesuatu yang anda lalui? Apakah pengalaman itu untuk anda?

rosé blackpink

Kemudian, Rosé menjelaskan bahawa pada mulanya dia menyangka dia tahu bagaimana sistem latihan K-Pop itu namun, ia adalah sebaliknya. Jelasnya,

Saya fikir saya tahu apa yang saya lakukan. Mereka seperti, ‘Sebaik sahaja anda tiba di sana, anda perlu berlatih bersungguh-sungguh. Awak pernah menari ke sebelum ni?’ Saya tak pernah menari dalam hidup saya kecuali secara main-main dalam kelas dengan kawan-kawan saya.

Rosé pada awalnya menganggap bahawa ianya menyeronokkan, tetapi apabila dia tiba di bilik latihan, dia lihat ada ramai pelatih yang berlatih siang dan malam selama kira-kira lima tahun mendahului dirinya. Dia terus merasakan persaingan yang sengit antara kesemua pelatih di situ. Kongsinya,

Nampaknya jika saya tidak mengejar, saya akan dihantar pulang ke Australia di mana saya telah memberitahu semua rakan saya bahawa saya akan berhenti sekolah dan saya akan bekerja pada muzik saya.

rosé blackpink

Tambah idola itu,

Saya tidak mahu terbang kembali tanpa mencapai apa-apa. Jadi saya akhirnya berjuang untuk hidup saya, latihan untuk hidup saya. Kerana saya tidak dapat menerima hakikat bahawa saya dihantar balik. Jadi saya tidak mempunyai masa untuk bermalas-malasan. Dan saya ingat saya mengambil setiap minit dan setiap saat untuk mengerjakan kraf saya supaya saya berjaya.

Tonton temu bual penuh Rosé bersama Baz Luhrmann di atas!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply