Utama Celebrity News “Saya Mohon Maaf” – Pengarah MV Girls’ Generation Akui Tiru Reka Bentuk...

“Saya Mohon Maaf” – Pengarah MV Girls’ Generation Akui Tiru Reka Bentuk DisneySea Jepun

gg

Penampilan Girls’ Generation dalam pelbagai rancangan hiburan kini amat meraih perhatian, tambahan pula, setelah mereka membuat comeback dengan “Forever 1”.

Namun, terbaru, satu isu timbul di mana pengarah bagi muzik video “Forever 1” yang dilihat cuba meniru reka bentuk DisneySea Jepun. Pengarah, Shin Hee-won memuat naik satu permohonan maaf melalui akaun Instagram miliknya mengenai isu tersebut.

Pertama sekali, saya memohon maaf kerana menyebabkan kesulitan kepada ahli Girls’ Generation dan SM Entertainment kerana kontroversi reka bentuk set muzik video tersebut. untuk sebahagian daripada Girls’ Generation “FOREVER 1”.

girls generationKemudian pengarah itu menyambung,

Saya malu dan minta maaf kerana meminjam reka bentuk tanpa kebenaran semasa saya ditugaskan untuk membuat muzik video ini dan terlibat dalam perancangan dan pengarahan serta prop kecil.

Saya mencari reka bentuk logo berkaitan nombor untuk digunakan dalam set muzik video sempena ulang tahun ke-15, dan menemui beberapa rujukan. Selepas menemui imej yang sesuai, saya meminjamnya dan menggunakannya dalam reka bentuk set tanpa menyemak sumbernya. Saya mengesahkan bahawa reka bentuk itu adalah logo ulang tahun ke-15 DisneySea Jepun. Saya dengan tulus ikhlas memohon maaf kerana meneruskan reka bentuk set tanpa siasatan atau pengesahan secara menyeluruh. 

ggIkutan kepada itu, netizen turut mengkritik dan meninggalkan komen atas tindakan tersebut di platform media sosial.

“Jika ia hanya rujukan, mereka sepatutnya mengubah suai reka bentuk asal sebelum menggunakannya”

 

“Tidak salahkah untuk menyalin 100% daripada sumber?” 

 

“Apakah yang berlaku kepada rasa hak cipta anda? Bagaimana anda boleh menggunakan sesuatu tanpa menyemak sama ada ia boleh digunakan secara komersial atau tidak.”

Hm, dah tersalah langkah kan… tak boleh diundur dah.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERCeleb Media
Loading...