Utama K-Trending Penuh Gelak Ketawa, Ini Antara 5 Episod ‘Running Man’ Berjaya Buat Penonton...

Penuh Gelak Ketawa, Ini Antara 5 Episod ‘Running Man’ Berjaya Buat Penonton Menangis

Running Man episod sedih

“Running Man” merupakan satu rancangan realiti yang paling popular bukan sahaja di Malaysia malah hampir seluruh dunia.

Untuk artikel kali ini, KimchiDaily nak kongsikan episod yang bikin penonton mengalirkan air mata.

Episod terakhir Song Joong-ki (Episod 41)

Apabila Running Man bermula pada tahun 2010, Song Joong-ki adalah salah seorang ahli terawal dalam rancangan itu. Setahun selepas berada di dalam rancangan itu, Song Joong-ki memutuskan untuk meninggalkan Running Man kerana ingin memberi tumpuan kepada kerjaya lakonannya. Dalam episod terakhirnya, Song Joong-ki kelihatan sebak mengucapkan terima kasih dan selamat tinggal kepada ahli lain.

‘Deep talk’ Lee Kwang-soo & Song Ji-hyo


Walaupun Lee Kwang-soo dan Song Ji-hyo selalu bertengkar, namun mereka berdua sangat mengambil berat antara satu sama lain. Kedua-duanya pernah berbual secara ikhlas dan Song Ji-hyo mengucapkan terima kasih kepada Lee Kwang-soo kerana membantunya semasa berada di “Running Man”.

Apabila Song Ji-hyo mula-mula menyertai rancangan itu, dia mengalami kesukaran untuk mendekati ahli lain. Dia banyak menangis pada masa ini dan pernah terfikir untuk berhenti daripada rancangan hiburan itu. Bagaimanapun, apabila Lee Kwang-soo mendengar tentang perkara ini, dia memberikan kata-kata semangat kepada Song Ji-hyo.

Episod terakhir Kang Gary (Episod 324)

Kang Gary telah memutuskan untuk meninggalkan “Running Man” kerana ingin fokus dalam kerjaya muziknya. Sepanjang episod ini, ia dipenuhi dengan ketawa dan detik-detik menakjubkan apabila kru “Running Man” terpaksa mencuri barang dari rumah Kang Gary.

Apa yang istimewa tentang misi mencuri ini ialah apabila semua kru dan ahli “Running Man” pergi, kawasan tempat mereka mencuri barang itu ialah tempat hadiah yang mereka tinggalkan untuk Kang Gary. Setiap yang hadir mempunyai makna tersendiri yang menyentuh hati dari setiap ahli dan sesiapa yang menonton pastinya terharu.

Minggu Special Song Ji-hyo

Selepas pemergian Kang Gary, penerbit menggabungkan idea baharu untuk mengadakan minggu istimewa untuk setiap ahli. Khususnya untuk minggu Song Ji-hyo, terdapat momen kebakaran kem. Ini adalah bahagian di mana mereka melakukan sesi “I’m Sorry, thank you and I Love You“. Setiap ahli mempunyai detik lucu mereka dengan banyak bahagian manis yang diingati penonton sepanjang tujuh tahun. Ia adalah sebahagian di mana penonton benar-benar dapat melihat bahawa ahli telah banyak menderita selama bertahun-tahun namun mereka masih berjaya mengekalkan senyuman di wajah mereka.

Running Man VS Pasukan PD (Episod 178)

Terdapat cabaran besar dalam episod ini: membina dua bot hanya menggunakan kadbod dan pita. Mereka terpaksa menaiki bot menyeberangi sungai dalam masa tiga puluh minit. Apa yang sangat menyentuh tentang detik ini ialah salah satu bot telah terbalik namun pasukan itu masih meneruskan perjalanan dan cuba pergi ke seberang.

Pada saat itu setiap orang dapat merasakan emosi yang semakin meningkat dan apabila  sampai ke pebgakhiran, air mata kelegaan dan kegembiraan mengalir bukan sahaja ahli tetapi penonton. Ia menunjukkan bahawa tiada apa yang dapat menggantikan kerja berpasukan selama bertahun-tahun kru “Running Man” ini dan kasih sayang mereka antara satu sama lain!

Episod terakhir Lee Kwang-soo (Episod 559)

Ini antara episod yang paling menyentuh hati penonton dan ahli “Running Man”. Kru produksi menjatuhkan hukuman penjara 1050 tahun kepada Lee Kwang-soo selepas meninjau tindakannya sejak beberapa tahun lalu dalam rancangan itu. Ahli pelakon yang lain kemudiannya membuat perlumbaan khas untuk membantu Lee Kwang-soo mengurangkan hukumannya dengan menjawab soalan mengenai pelawak itu.

Ketika bahagian pertama misi penuh dengan ketawa, ahli “Running Man” mula sebak apabila mereka menulis surat untuk Kwang-soo. Apa yang ditulis oleh mereka sangat sedih kerana Lee Kwang-soo sangat terkenal dengan wataknya yang periang dan kelakar, apabila Lee Kwang-soo tiada keadaan tidak akan sama seperti semasa kehadirannya.

Korang menangis tak?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERYouTube
Loading...