No 1 Di Ranking Netflix Malaysia Kini, Pengarah Ulas Lebih Soal ‘The Sound Of Magic’

netflix the sound of magic

Baru seminggu ditayangkan, “The Sound of Magic” nampaknya telah berjaya meraih perhatian penonton, bukan sahaja di Malaysia, malahan di seluruh dunia.

Bagi yang belum tahu, “The Sound of Magic” ialah drama muzik fantasi, membawa kisah ahli silap mata misteri Lee Eul (Ji Chang-wook) yang tiba-tiba muncul di hadapan seorang gadis bernama Yoon Ah-yi (Choi Sung-eun) yang telah kehilangan impiannya, dan rakan sekelasnya bernama Na Il-deung (Hwang In-yeop), yang dipaksa bermimpi.

Dikeluarkan pada 6 Mei, “The Sound of Magic” telah berjaya duduki No. 1 di ranking rancangan TV Netflix Malaysia kini. Hebat kan! Sebagai tindak balas kepada pencapaian sedemikian, pengarah Kim Seong-yoon berkata,

Saya benar-benar tidak percaya. Saya sangat bersyukur kerana ramai orang bersimpati dengan cerita itu. Saya rasa berbesar hati apabila mengetahui ramai penonton terharu dan merasakan kesan yang berlarutan melalui karya ini.

netflix the sound of magic

Untuk pengetahuan, bagi menghasilkan drama fantasi ini, ahli silap mata sebenar Lee Eun-gyeol turut mengambil bahagian dalam kerja silap mata untuk drama ini. Ketika ditanya tentang apa yang menjadi tumpuan untuk itu, pengarah menjawab,

Tumpuan pada sihir ialah konsep Lee Eul. Dalam webtoon asal, ia adalah sejenis silap mata rawak. Walau bagaimanapun, kami mempertimbangkan cara memaksimumkan fantasi serta menangkap nada dan ragam sihir. Memandangkan Lee Eun-gyeol adalah seorang yang mempunyai kekuatan dalam hal ini, dia menerangkan semuanya kepada kami. Dia juga membantu kami dengan jenis silap mata untuk digunakan.

Selain itu, sebagai sebuah drama muzikal, ia memerlukan bukan sahaja lakonan tetapi juga nyanyian dan koreografi. Pengarah turut menjelaskan tentang bahagian terpenting dalam mengarahkan drama ini. Menurutnya,

Fantasi dalam karya ini lebih dekat dengan sihir, jadi nada fantasi dan dunia nyata mestilah konsisten sedikit sebanyak. Saya memberi perhatian pada bahagian itu kerana pakaian, sihir, watak dan lakonan perlu bersesuaian dengan nada. Saya juga berfikir tentang menyimpan mesej asal dan menyampaikannya dengan cekap.

netflix the sound of magic

Korang dah habis tonton ke “The Sound of Magic”?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply