Ikuti Kami:

Masih Tiada Keputusan Jelas, HYBE Dedah Ahli BTS Risau Soal Latihan Khidmat Tentera

Masih Tiada Keputusan Jelas, HYBE Dedah Ahli BTS Risau Soal Latihan Khidmat Tentera

Mesti ramai peminat yang menantikan keputusan muktamad mengenai latihan khidmat ketenteraan ahli BTS, kan?

Sebelum ini pada November 2021, Perhimpunan Kebangsaan mengumumkan bahawa akan ada semakan kepada Akta Perkhidmatan Tentera yang akan membenarkan artis dan penyumbang besar kepada budaya pop dan seni, menggantikan perkhidmatan tentera mereka dengan perkhidmatan alternatif lain.

Bagaimanapun, semakan itu kini ditangguhkan berikutan perdebatan hangat mengenai isu tersebut. Jika Jin sebagai ahli tertua BTS tidak mendapat pengecualian itu, dia akan menjadi ahli pertama yang menjalankan tugasnya dalam tentera. Berikutan hal ini, Jin sendiri memberi respon,

Agensi dan saya telah berbincang secara menyeluruh mengenai perkara itu, dan saya ingin menyerahkan isu itu kepada syarikat sebanyak mungkin setakat ini. Saya percaya apa yang diperkatakan oleh syarikat adalah sama baiknya dengan apa yang saya katakan.

bts military service

Berikutan kenyataannya, HYBE secara rasmi menangani kebimbangan ahli mengenai perkhidmatan tentera kumpulan yang akan datang. Agensi itu telah menyatakan hasrat mereka agar Perhimpunan Kebangsaan Korea menjelaskan rancangan mereka mengenai kewajipan ketenteraan mandatori BTS.

Lee Jin-hyung, Pengarah Komunikasi di HYBE, menjelaskan bahawa perubahan baru-baru ini dalam Akta Perkhidmatan Tentera telah menjadikan segala-galanya begitu sukar untuk diramalkan. Pengarah itu juga menambah bahawa,

Memang benar bagaimana BTS juga mendapati ini sukar kerana ia menyukarkan mereka untuk merancang masa depan mereka sendiri.

Dalam pada itu, HYBE juga menyatakan bahawa kekurangan penjelasan yang jelas, telah menyebabkan ahli-ahli menderita daripada isu tersebut dan menggalakkan Dewan Negara membuat keputusan yang jelas tidak lama lagi.

bts military service

Semoga ahli BTS sabar menunggu..

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...