Utama Drama Korea Lakonan Mantap, Ini 7 Pelakon Watak Antagonis K-Drama Digeruni Penonton

Lakonan Mantap, Ini 7 Pelakon Watak Antagonis K-Drama Digeruni Penonton

Antagonis K-Drama menjadikan setiap cerita lebih menarik.

Walaupun kebanyakan daripada mereka memberi tekanan kepada penonton, namun inilah yang memberi penambah keseronokkan dalam sesebuah cerita.

Ok Taec-yeon

Jang Joon-woo (Vincenzo)

Jangan terpedaya dengan watak lucunya dalam berbahasa Inggeris. Jang Jun-woo tidak akan mengelip matanya dan akan segera membunuh sesiapa sebaik sahaja orang itu tidak mematuhi atau membuatnya marah. Perkara paling kejam yang dia buat sehingga membuatkan penonton terpaksa memerhati “Vincenzo” dengan sebelah mata tertutup? Apabila dia menghancurkan kepala Encik Seo menggunakan kayu hoki, lengkap dengan bunyi yang sangat mengganggu.

Yoo Jae-mung

Chairman Jang (Itaewon Class)

Antagonis daripada “Itaewon Class” ini ialah seseorang yang sesiapa sahaja berkemungkinan bertemu dengan IRL. Dia sentiasa mahu menjadi nombor satu serta akan melakukan apa sahaja untuk menjatuhkan orang lain, dan tidak pernah sekali berasa menyesal. Selain itu, cara dia membesarkan anak lelakinya yang sama jahat adalah dengan mengajarnya cara-cara yang tidak bermoral. Ingat tak masa dia patahkan leher ayam tu di depan Jang Geun-won? Watak ini sangat kejam dan diingati penonton.

Lee Dong-wook

Seo Moon-jo (Strangers From Hell)

Siapa sangka doktor gigi yang cantik sebenarnya psikopat? Seo Moon-jo membawakan seram dalam K-Drama “Strangers From Hell” dan muncul sebagai jiran yang mesra pada mulanya. Kemudian, ia telah mendedahkan bahawa dia sebenarnya suka perkara yang mengerikan seperti, mencabut gigi geraham seseorang tanpa persetujuan mereka dan tanpa ubat bius.

Ahn Jae-wook

Han Seo-joon (Mouse)

Dia bukan Han Seo-joon yang disayangi yang kita kenali daripada drama tvN yang lain seperti “True Beauty”. Han Seo-joon ini ialah pembunuh bersiri psikopat yang genius. Dia dikenali sebagai ‘Head Hunter’ yang terkenal, seorang penjenayah besar yang memenggal kepala mangsanya. Ia kemudiannya mendedahkan bahawa dia melakukan ini kerana rancangan hebatnya untuk melakukan pemindahan otak manusia. Sangat psiko!

watak jahat kdrama mouse

Jang Young-nam 

Head Nurse Park (It’s Okay To Not Be Okay)

Head Nurse Park mungkin kelihatan seperti kakitangan hospital yang sangat baik serta menyayangi semua pesakitnya namun, dia telah menunjukkan belangnya. Beberapa aktiviti mengerikannya termasuk membunuh ibu Gang Tae dan Sang Tae. Sebagai seorang ibu, dia tidak membiarkan Mun Yeong menjalani kehidupannya sendiri dan memastikan dia berakhir seperti dirinya. Selain itu, cara matanya melebar apabila dia sedang marah membuatkan penonton berasa seram sejuk.

Shin Sung-rok

Lee Jae-kyung (My Love From The Star)

Penjahat yang sempurna? Itu ialah Lee Jae-kyung. Dia mempunyai tabiat menggoyang-goyangkan cincinnya apabila dia sudah bersedia untuk membunuh seseorang. Atau sekurang-kurangnya menyeksa mereka perlahan-lahan. Disebabkan dia, ramai penonton memberi reaksi mereka akan selalu berhati-hati dan memerhati setiap perlakuan seseorang.

Kim Seo-hyung 

Kim Joo-young (Sky Castle)

Watak tutor ini boleh menjamin 100% bahawa pelajarnya boleh diterima masuk ke mana-mana universiti berprestij di Korea Selatan dan menamatkan pengajian sebagai seorang kebanggaan setiap keluarga Asia, seperti doktor, peguam atau profesor. Masalahnya ialah kesihatan mental pelajar akan merosot dan kemungkinan besar keluarga mereka juga akan berpecah belah.

Masih segar lagi ingatan lakonan mereka ni…

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi

SUMBERYouTube
Loading...