Ikuti Kami:

Isu Buli Kim Garam Masih Jadi Bualan Hangat, Apakah Nasib LE SSERAFIM?

Isu Buli Kim Garam Masih Jadi Bualan Hangat, Apakah Nasib LE SSERAFIM?

Kedua-dua agensi LE SSERAFIM dan bekas sekolah Kim Ga-ram telah mengeluarkan maklum balas ringkas terhadap apa yang didakwa sebagai bukti baharu bahawa artis itu melakukan keganasan di sekolah.

Pada 16 Mei, satu gambar dokumen muncul di komuniti dalam talian yang kelihatan seperti rekod rasmi daripada mesyuarat jawatankuasa keganasan sekolah. Dokumen itu, yang bertarikh 2018 dan bertajuk ‘Notis Keputusan Jawatankuasa Keganasan Sekolah’, menyenaraikan nama ‘Kim Ga-ram dari Tahun 1, Kelas 3’ sebagai pelaku dalam kejadian itu.

kim garam buli

Pada hari yang sama, dokumen itu mula tersebar dalam talian dan mendakwa Kim Ga-ram dan rakan sekelasnya dari sekolah menengah memakai baju-T dengan nombor 3 dan menulis,

Memang benar Kim Ga-ram berada di Tahun 1, Kelas 3 di Sekolah Menengah Kyeongin. Ini adalah gambar dari tempat percutian Sekolah Menengah Kyeongin.

Berikutan isu ini, jurucakap HYBE secara rasmi menjawab bukti yang didakwa dengan memberitahu News1,

Tiada apa-apa yang berubah daripada kenyataan agensi kami sebelum ini mengenai perkara itu. Kami telah mula mengambil tindakan undang-undang, dan butirannya akan diselesaikan semasa proses undang-undang.

Bulan lalu, apabila pelbagai dakwaan bahawa Kim Ga-ram telah melakukan keganasan sekolah mula tersebar di pelbagai komuniti dalam talian, HYBE mengeluarkan kenyataan rasmi menafikan dakwaan itu dan mendakwa bahawa Kim Ga-ram telah menjadi mangsa buli sekolah sendiri. Agensi itu juga mengumumkan rancangan mereka untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang membuat tuduhan mengenai artis itu.

kim garam

Sementara itu, apabila akhbar Korea Money Today menghubungi bekas sekolah menengah Kim Ga-ram untuk bertanya tentang bukti yang didakwa, pihak sekolah menjawab,

Kami tidak boleh memberikan jawapan.

Semoga ada penyelesaian yang terbaik untuk kes ini.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...