Ikuti Kami:

HYBE Jawab Tuduhan Kim Garam LE SSERAFIM Kaki Buli

HYBE Jawab Tuduhan Kim Garam LE SSERAFIM Kaki Buli

Pastinya peminat K-Pop sudah mendengar ura-ura bahawa kumpulan penyanyi wanita baharu LE SSERAFIM akan ditubuhkan tidak lama lagi. LE SSERAFIM ialah kumpulan penyanyi wanita terdiri daripada 6 ahli yang ditubuhkan oleh HYBE dan Source Music.

Agensi itu mengumpulkan ahli dan pelatih dari IZ*ONE daripada rancangan realiti dan label lain. Ahli-ahli kumpulan ini terdiri daripada Sakura, Garam, Eunchae, Chaewon, Yunjin, dan 2 ahli yang masih belum didedahkan. LE SSERAFIM disahkan akan didebut pada Mei tahun ini.

Namun, timbul satu kontroversi bahawa salah seorang ahli daripada kumpulan baharu ini merupakan seorang kaki buli. Kontroversi ini sememangnya telah meninggalkan satu kesan yang tidak baik untuk kumpulan yang belum pun menapak dalam industri muzik K-Pop.

Kim Garam dituduh sebagai seorang kaki buli akibat tersebar satu gambar di mana dia bergambar bersama latar belakang papan hitam yang terdapat beberapa lukisan seksual dan jelas ianya kurang sopan untuk dirinya sebagai seorang pelajar.

KIM GARAMDalam satu kenyataan rasmi yang telah dimuat naik oleh Source music di akaun rasmi Twitter mereka, HYBE tampil dan berkongsi hasil siasatan yang dijalankan untuk menafikan tuduhan tersebut.

 Helo, ini HYBE.

Kami ingin memaklumkan kepada anda tentang pertuduhan yang dikeluarkan daripada pihak kami terhadap Kim Garam, yang disahkan debut sebagai ahli LE SSERAFIM, kumpulan gadis dari Source Music di bawah HYBE.

Sejak semalam, terdapat tuduhan yang dibuat terhadapnya daripada pelbagai komuniti dalam atas talian, dan kami telah menjalankan siasatan dalaman kami sendiri mengenai dakwaan ini. Hasil siasatan kami adalah seperti berikut:

Tuduhan yang memfitnah Kim Garam dengan niat jahat telah disunting secara berniat jahat kerana ia dilihat terlalu menekankan peristiwa yang berlaku semasa dia berkawan pada zaman awal sekolah menengahnya.

Bertentangan dengan dakwaan tersebut, ia disahkan melalui kenyataan pihak ketiga bahawa Kim Garam sebenarnya adalah mangsa buli sekolah seperti buli siber dan khabar angin berniat jahat ketika dia memasuki sekolah.

Di samping itu, ia disahkan bahawa kandungan yang disiarkan adalah tidak benar, seperti dia seorang pelatih di agensi lain atau dia membocorkan dokumen dalaman syarikat.

Kami percaya bahawa dakwaan yang dibuat terhadapnya ini dilakukan dengan niat jahat untuk menyakitkan artis yang akan debut, dan kami ingin memaklumkan anda bahawa kami akan mengambil tindakan undang-undang terhadap penyebaran dakwaan yang diputarbelitkan dan maklumat palsu yang berkaitan dengan ini kes.

Oleh itu, kami dengan ikhlas meminta anda untuk mengelak daripada melaporkan spekulasi berdasarkan syak wasangka yang sedang ditimbulkan dalam atas talian.

Selain itu, tuduhan yang dibangkitkan mengandungi fitnah terhadap watak individu, dan dia masih di bawah umur sebelum memulakan kerjaya sebagai selebriti. Kami ingin mengulangi bahawa kami akan mengambil tindakan undang-undang tanpa sebarang peluang penyelesaian.

Terima kasih.

Diharapkan dengan kenyataan yang telah dikeluarkan, kumpulan baharu LE SSERAFIM ini akan debut dengan jayanya dan mampu meraih perhatian peminat K-Pop untuk terus menyokong mereka di masa hadapan

Nantikan debut mereka Mei ini!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...