Utama Drama Korea “Bukan Skrip” – Joo Hyunyoung Kongsi Idea Asal Cara Sapaan Popular ‘Extraordinary...

“Bukan Skrip” – Joo Hyunyoung Kongsi Idea Asal Cara Sapaan Popular ‘Extraordinary Attorney Woo’

ena extraordinary attorney woo

Terdapat banyak aspek yang membuatkan drama “Extraordinary Attorney Woo” popular!

Bukan sahaja kerana plot mengenai peguam autisme, pelbagai kes meruntun hati dan kisah cinta romantik, namun hubungan persahabatan antara Woo Young-woo dan Dong Geurami juga dicemburui semua.

Merupakan sahabat yang ‘supportive’ antara satu sama lain, hubungan ini nyata ikonik dek cara unik mereka menyapa satu sama lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix Korea (@netflixkr)

Menerusi sebuah temuramah, pelakon Joo Hyun-young berkongsi kisah sebenar disebalik cara sapaan yang menjadi ikutan kesemua penonton itu. Pada asalnya, idea itu hanya sesuatu yang ringkas iaitu ‘Dong Dong Geu Rami” dan “Woo Young Woo Young Woo”.

Pun begitu, penulis drama itu menyatakan bahawa dia mahu sesuatu yang berlainan dan memintanya mereka sesuatu yang baru,

Saya banyak berfikir mengenainya. Dah jadi seperti kerja rumah buat saya.

joo hyungjoo park eunbin

Akhirnya, Joo Hyun-young berjaya mencipta idea terakhir namun dia mengakui tidak berpuas hati dengannya. Namun Park Eun-bin dan penulis “Extraordinary Attorney Woo” jatuh cinta dengan cara itu dan ianya terbukti berjaya apabila seluruh dunia menyukainya.

Pandai kan Joo Hyun-young?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERWikitree

Leave a Reply