Ikuti Kami:

Bermula Dengan Jin, HYBE Umum Pelan Pendaftaran Khidmat Tentera BTS

Bermula Dengan Jin, HYBE Umum Pelan Pendaftaran Khidmat Tentera BTS

Setelah pelbagai khabar angin sebelum ini, HYBE akhirnya telah mendedahkan keputusan mengenai aktiviti khidmat tentera BTS.

Pada 17 Oktober, BIG HIT MUSIC mengumumkan bahawa ahli tertua BTS iaitu Jin, telah membatalkan permintaannya untuk menangguhkan aktiviti khidmat tentera. Idola itu membuat keputusan untuk menyertai tentera mengikut prosedur pendaftaran Pentadbiran Tenaga Kerja Tentera.

Dengan ini, ahli lain juga akan turut sama menjalankan perkhidmatan ketenteraan secara berurutan mengikut perancangan mereka.

bts

Berikut adalah kenyataan penuh yang dikeluarkan agensi:

BIGHIT MUSIC dengan bangganya mengumumkan hari ini bahawa ahli BTS sedang bergerak ke hadapan dengan rancangan untuk memenuhi perkhidmatan tentera mereka. Selepas konsert di Busan, setiap ahli akan memulakan aktiviti solo dan berbesar hati untuk berkhidmat.

Sejak BTS ditubuhkan pada sepuluh tahun yang lalu, kumpulan itu telah melonjak kepada kejayaan antarabangsa, memecahkan rekod dan mengembangkan K-Pop ke stratosfera global. Ahli Jin akan memulakan aktiviti khidmat tentera sebaik sahaja jadual debut solonya selesai pada penghujung Oktober. Dia kemudian akan mengikuti prosedur pendaftaran kerajaan Korea. Ahli lain merancang untuk menjalankan perkhidmatan ketenteraan berdasarkan rancangan individu mereka sendiri. Kedua-dua syarikat dan ahli BTS tidak sabar-sabar untuk berkumpul semula sebagai sebuah kumpulan, sekitar tahun 2025 berikutan komitmen perkhidmatan mereka.

Dengan pengeluaran album antologi pertama mereka awal tahun ini, ia membuka laluan untuk membolehkan ahli meluangkan sedikit masa untuk meneroka projek individu. Sebagai sebahagian daripada keluarga HYBE, kami menyokong dan menggalakkan artis kami dan amat berbangga bahawa mereka masing-masing kini mempunyai masa untuk meneroka minat unik mereka dan menjalankan tugas mereka dengan berkhidmat kepada negara yang mereka panggil rumah.

Album terbaru mereka ‘Yet To Come (The Most Beautiful Moment)’ adalah lebih daripada lagu, ia adalah janji. Masih banyak lagi yang akan datang pada tahun-tahun hadapan daripada BTS.

bts jin

Selamat berkhidmat Jin!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...