Ikuti Kami:

Bermain Dengan Emosi, 5 Naskhah Korea Ini Bikin Pencinta Haiwan Ketawa & Menangis

Bermain Dengan Emosi, 5 Naskhah Korea Ini Bikin Pencinta Haiwan Ketawa & Menangis

Korang adalah peminat haiwan dan sangat suka menonton drama yang melibatkan haiwan comel?

Jika jawapannya ya, berikut adalah lima K-Drama dan filem yang boleh membuatkan emosi korang seperti roller coaster. 

My Heart Puppy

“My Heart Puppy” menceritakan tentang Min Soo (Yoo Yeon-seok) ialah seorang pencinta anjing yang mempunyai anak anjing kesayangan bernama Runni. Dia setia kepada Runni, tetapi dia terpaksa berpisah dengan haiwan peliharaannya apabila dia bertemu dan jatuh cinta dengan seorang wanita. Dia meminangnya dan dia menerimanya.

Tetapi wanita itu mempunyai alahan bulu anjing, yang bermaksud dia tidak lagi dapat hidup bersama Runni. Dengan berat hati, dia memutuskan untuk mencari rumah baru untuk anjingnya, dan meminta bantuan sepupunya yang lebih tua Jin Kook (Cha Tae-hyun).

Hearty Paws 2

Dong Wook (Song Joong-ki) lebih suka menghabiskan masa dengan haiwan peliharaannya Hearty, daripada pergi ke sekolah. Gred yang rendah telah menjengkelkan ibunya tanpa henti dan dia tanpa rela terpaksa melepaskan Hearty. Hearty dan anak-anaknya berada di bawah jagaan bapa saudara Dong Wook.

Pada suatu hari pencuri permata mencuri anak bongsu Hearty, Jeneral. Hearty berhasrat untuk mencari anak anjingnya yang hilang dan ketika itulah masalahnya bermula.

Woof & Meow Do You Love Me?

‘Woof & Meow – Do You Love Me?’ ialah drama komedi romantik yang menggambarkan kisah tentang seorang lelaki yang menyerupai kucing dan seorang wanita yang menyerupai anak anjing. Ia lebih memfokuskan cinta dari perspektif haiwan.

Noble, My Love

“Noble, My Love” ialah drama comel. Ia adalah cerita yang tidak riuh-rendah, terus terang, dan chemistry antara Sung Hoon dan Kim Jae-kyung sangat menggembirakan dan menjadikannya berbaloi untuk ditonton.

Lee Kang-hoon (Sung Hoon), pewaris sebuah empayar, berjaya melarikan diri daripada penculik tetapi akhirnya ditikam. Cha Yoon-seo (Kim Jae-kyung), seorang doktor haiwan, telah merawat lukanya. Lee Kang-hoon sangat berterima kasih kepadanya sehingga dia ingin menghadiahkan klinik baharu tetapi, dia juga melihatnya sebagai lelaki yang sempurna untuk menghalang usaha ibunya mencari jodoh. kedua-duanya jatuh cinta, tetapi latar belakang mereka yang berbeza menjadi penghalang dalam kebahagiaan mereka selama-lamanya.

Once Upon A Small Town

Daya tarikan “Once Upon A Small Town” terletak pada kesederhanaannya. Ia menggambaran tentang kehidupan di luar bandar di mana pelbagai ragam manusia dan haiwan tinggal bersama, kongsi kegembiraan dan kesedihan mereka. Drama ini akan membuatkan penonton tersenyum dari awal hingga akhir.

Jangan lupa masuk dalam watch list!!!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...