Utama Drama Korea Beri Impak, Ini Watak Nenek Dalam K-Drama Berjaya Buat Penonton Menangis

Beri Impak, Ini Watak Nenek Dalam K-Drama Berjaya Buat Penonton Menangis

watak nenek kdrama

Kadang-kadang watak datuk dan nenek dalam K-Drama boleh membuatkan penonton mengalirkan air mata kerana lakonan yang diberikan sangat menyentuh hati dan sebak.

Kali ini KimchiDaily nak kongsikan 4 K-Drama di mana watak nenek memberi kesan mendalam kepada penonton.

Kim Youngok (Hometown Cha Cha Cha)

Keseluruhan K-Drama ini sendiri telah memberi kesan yang besar kepada penonton. Daripada pelakon utama sehingga watak sampingan, pasti ada sahaja perkara yang dilakukan itu menyentuh hati. Watak nenek kepada Hong Du-sik (Kim Seon-ho) iaitu Kim Gam-ri (Kim Young-guk) berjaya membuatkan penonton mengalir air mata.

Menjadi seorang nenek yang penyayang dan prihatin, Kim Gam-ri sangat disayangi oleh penduduk kampung terutama cucunya. Pada satu episod, Kim Gam-ri menghembuskan nafasnya yang terakhir di samping dua orang kawan baiknya dan babak ini menyebabkan semua orang bersedih termasuk penonton.

Kang Malgum (The Good Bad Mother)

Di dalam “The Good Bad Mother” Jung Geum-ja (Kang Mal-gum) ialah nenek kepada sepasang cucu kembar. Tanpa mengetahui siapa bapa kandung kepada cucu-cucunya, Jung Geum-gum masih menyayangi mereka kerana tahu mereka masih darah dagingnya. Ia sama sekali tidak mudah untuk mengendalikan dua kanak-kanak nakal itu tetapi dia mendisiplinkan mereka sangat baik.

Cha Mikyung (Our Beloved Summer) 

Kang Ja-kyung (Cha Mi-kyung) tahu mengapa cucunya menolak orang ramai dan berkata dia tidak mahu bantuan daripada sesiapa. Ini kerana dia bukan sahaja membesar seorang diri tetapi dia juga terpaksa menjelaskan hutang bapanya pada usia yang sangat muda. Tetapi melihat Kook Yeon-soo (Kim Da-mi) akhirnya jatuh cinta dengan seseorang yang benar-benar menyayanginya kembali. Melihat cucu gembira, Kang Ja-kyung juga merasakan dirinya telah berjaya mendidik wanita itu dengan baik.

Kim Haesook (Start Up)

Kim Hae-sook melakonkan watak Choi Won-deok yang berhati kasar dalam drama Netflix “Start Up”. Dia ialah nenek Seo Dal-mi (Bae Suzy) yang membesarkannya seorang diri selepas ibu bapanya berpisah. Matlamat utama dalam hidup adalah untuk melihat cucunya gembira. Tetapi sepanjang perjalanan, dia juga menjalin hubungan baik dengan Han Ji-pyeong (Kim Seon-ho) yang merupakan anak yatim piatu, di mana lelaki ini jatuh cinta dengan Seo Dal-mi.

Nenek ini menjaga cucu dengan sangat baik supaya dia tidak pernah merasakan ketiadaan kasih sayang keluarga. Akhirnya, walaupun dia mula menjadi buta dan pasti korang pun akan berasa sakit hati untuknya kerana perangai Seol Da-mi, Choi Won-deok sangat optimistik untuk hidup. Selain itu kasih sayang kepada cucunya tetap berterusan sehingga ke nyawa terakhir.

Memang tergamam tengok.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi. 

SUMBERYouTube
Loading...