Ikuti Kami:

Berdebar Menanti Episod Akhir, Rowoon & Cho Yihyun Kongsi Sebab Perlu Tonton ‘The Matchmakers’

Berdebar Menanti Episod Akhir, Rowoon & Cho Yihyun Kongsi Sebab Perlu Tonton ‘The Matchmakers’

Menjelang pengakhiran “The Matchmakers” yang bakal menyapa penonton pada 25 Disember nanti.

Sebelum itu, KimchiDaily menerusi Viu berkesempatan menemubual secara eksklusif bersama Rowoon dan Cho Yi-hyun untuk bercerita latar belakang drama itu.

1. Boleh jelaskan dengan lebih lanjut mengenai watak kalian di dalam “The Matchmakers”?

Cho Yi-hyun: Saya memainkan watak seorang pencari jodoh yang juga ibu tunggal dan menantu di rumah. Walaupun begitu, saya secara rahsia mengatur pasangan untuk orang di luar sana.

Rowoon: Watak Jung Woo berkahwin dengan seorang puteri pada usia 17 tahun. Semasa upacara perkahwinan, puteri tersebut meninggal dunia, dan Jung Woo menjadi seseorang yang, walaupun secara fizikal dewasa, seperti kanak-kanak yang membeku pada usia 17 tahun. Walaupun mempunyai personaliti yang kuat dan degil, dia juga merupakan watak yang menawan dengan sisi kebaikan yang lebih murni daripada sesiapa pun.

the matchmakers

2. Kebanyakan peminat K-Drama teruja melihat kombinasi visual kalian. Boleh ulas sedikit mengenai keserasian keduanya di dalam “The Matchmakers”.

Cho Yi-hyun: Memandangkan watak Jung Woo dan Soon Deok sangat comel, anda boleh keserasian yang menawan di antara mereka.

Rowoon: Saya fikir akan menjadi indah jika watak Soon Deok dilakonkan secara comel oleh seorang pelakon muda, dan saya bersyukur Cho Yi-hyun menerima watak tersebut. Setelah melihat Choi Yi-hyun dalam projek lain sebelum ini, saya menganggapnya sebagai seorang pelakon yang memiliki pelbagai dimensi. Imej Soon Deok yang saya bayangkan hampir sepadan dengan dirinya, dan keserasian di antara kami nampaknya bersesuaian bahkan semasa pembacaan skrip.

3. Boleh kongsikan momen menarik yang berlaku semasa penggambaran “The Matchmakers”.

Cho Yi-hyun: Terdapat satu adegan dalam Episod 5 di Kuil Seonhwa, dan latar belakangnya sangat cantik. Adegan itu melibatkan kumpulan orang yang besar dan cukup terkesan.

Rowoon: Saya ingat penggambaran di bawah air dalam Episod 7. Ia adalah pengalaman yang meninggalkan kesan, dan bahkan semasa pemantauan rakaman, ia menyeronokkan kerana sudah lama saya tidak melakukan penggambaran di bawah air.

4. Kalian ada mengalami kesukaran semasa menjalani penggambaran?

Rowoon: Memulakan penggambaran pada musim panas menjadikan kepanasan sebagai aspek yang paling mencabar.

the matchmakers

5. Apakah yang menjadikan “The Matchmakers” istimewa berbanding dengan K-Drama lain di luar sana?

Cho Yi-hyun: Saya rasa setiap watak dalam drama ini mempunyai kedalaman dan kecomelan. Saya percaya itulah titik daya tarikan yang paling penting dan istimewa.

6. Boleh berikan 3 perkataan yang menggambarkan “The Matchmakers” dengan baik?

Cho Yi-hyun: Gwi-yo-wo (sangat comel).

7. Ada pesanan buat peminat Viu yang menantikan “The Matchmakers”?

Cho Yi-hyun: Ramai pelakon dan ahli pasukan bekerja dengan penuh semangat bersama. Tolong berikan cinta dan kasih sayang sebanyaknya kepada drama ini.

Rowoon: Ramai kakitangan dan ahli pelakon bekerja keras dari musim panas yang panas hingga musim sejuk untuk penghasilan ini. Kami meminta teruskan memberikan sokongan dan minat Viu hingga akhir!

Bagi yang tidak mengetahui, “The Matchmakers” membawa kisah tentang seorang lelaki dan wanita yang berjumpa serta bersaing di dalam pertarungan perkahwinan.

Kepada yang belum menonton, boleh tonton “The Matchmakers” di Viu sekarang!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...