Utama Drama Korea Bayangan Dunia K-Pop Sebenar, Tonton 5 K-Drama Ini Cerita Kisah Hidup Idola

Bayangan Dunia K-Pop Sebenar, Tonton 5 K-Drama Ini Cerita Kisah Hidup Idola

kdrama cerita kisah idola kpop

Semestinya kalau cerita pasal K-Drama pasti ada yang teruja dengan tema cerita mereka kan?

Kali ini KimchiDaily nak kongsikan 5 K-Drama untuk ditonton jika korang merupakan peminat K-Pop dan nak tahu macam mana kisah hidup idola sebagai selebriti.

Imitation 

“Imitation” menceritakan tentang kisah idola K-Pop dalam industri hiburan, serta mempunyai barisan pelakon yang dipenuhi dengan idola seperti SF9, ATEEZ, U-KISS, T-ARA, PRISTIN, Boys Republic dan g.o.d. Drama ini harus ditonton jika korang ingin melihat bagaimana rasanya hidup sebagai idola. Selain itu, KBS juga membuka akaun media sosial untuk kumpulan idola dalam drama itu, menjadikan “Imitation” kelihatan sangat nyata.

So I Married The Anti-Fan

Drama berasaskan webtoon ini mengisahkan tentang seorang bintang terkenal dan anti-peminatnya yang tinggal bersama. Drama ini menunjukkan perjuangan bintang terkemuka yang tidak dapat dilihat atau diketahui umum, kerana mereka perlu sentiasa kelihatan sempurna di mata orang ramai. Dalam percintaan yang ringan ini, Hoo Joon (Tae-joon) ialah idola pop terkenal dan bintang dunia. Dia dingin dan kejam, terima kasih kepada pengalaman masa lalu dalam cinta, tetapi dia diam-diam seorang lembut. Geun-young (Soo-young) ialah seorang wartawan majalah yang berani dan berdedikasi.

Kedua-duanya akhirnya membintangi rancangan realiti di mana mereka perlu tinggal bersama di rumah yang sama, dan keadaan mula berubah apabila mereka mengenali antara satu sama lain.

Idol: The Coup

Drama yang menyayat hati ini mengisahkan tentang sebuah kumpulan yang berada di ambang pembubaran dan hanya memerlukan satu kemenangan besar untuk menyelamatkan kumpulan mereka.

Episod awal ini menyaksikan kumpulan Cotton Candy yang sudah 6 tahun di dalam dunia hiburan namun masih belum mampu menemui cahaya mereka. Bahkan mereka digelar ‘mang-dol’ (idola hancur) kerana kian ditolak oleh pendatang baru dan di ambang pembubaran. Walaubagaimanapun, Kim Je-na yang merupakan ahli kumpulan tersebut mencuba sedaya upaya untuk menyelamatkan karier mereka.

Let Me Be Your Knight

“Let Me Be Your Knight” ialah drama romantik mengenai idola popular LUNA dan doktor palsu yang tinggal bersamanya bagi menyembuhkan seorang ahli. Yoon Tae-in (Lee Jun-young) yang mempunyai masalah berjalan semasa tidur, JR (NU’EST) membawa watak Lee Shin, pemain base kumpulan tersebut, Yoon Ji-sung sebagai Kim Yoo-chan, pemain drama LUNA manakala watak Ga-on dilakonkan oleh Kim Dong-hyun (AB6IX), pemain keyboard.

Episod pertama membawa cerita bagaimana Yoon Tae-in dan Kang Seon-ju bertemu buat pertama kalinya. Disebabkan oleh kumpulan mereka iaitu LUNA yang semakin merosot dan malap daripada dunia hiburan, Yoon Tae-in mencuba pelbagai perkara sebagai ketua kumpulan. Mengambil ubatan yang banyak bagi merawat sakitnya, lelaki itu kemudiannya mengalami masalah tidur malam yang teruk.

Must You Go?

Drama ini menggambarkan satu lagi contoh bagaimana idola ditekan untuk hanya menunjukkan sisi baik mereka kepada orang ramai, sedangkan mereka bergelut dengan skandal. K-Drama ini dibintangi oleh Park Yeon dan Jung Do-young.

Korang dah tonton ke semua ni?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERCosmo
Loading...