Utama K-Pop “YG Lupa Ke Pasal BIGBANG?” – Peminat Protes Ke YG Minta BIGBANG...

“YG Lupa Ke Pasal BIGBANG?” – Peminat Protes Ke YG Minta BIGBANG Comeback

big bang fans protest

Sudah hampir 5 tahun sejak BIGBANG kali terakhir membuat kemunculan semula, dengan album Korea ketiga mereka berjudul “MADE” dikeluarkan pada Disember 2016.

Ketika peminat setia terus menunggu sebarang jenis berita kemunculan semula daripada kumpulan lelaki itu, nampaknya beberapa peminat Korea telah mengambil perkara ke tangan mereka sendiri.

Telah dilaporkan oleh banyak laman media, bahawa beberapa peminat BIGBANG Korea telah mula membantah kekurangan promosi yang dibuat oleh kumpulan lelaki itu, dengan menghantar trak protes di hadapan YG Entertainment menuntut kemunculan semula 4 ahli, T.O.P, G-Dragon, Taeyang dan Dae-sung.

VIP protest bigbang comebackDi trak protes tersebut tertulis,

VIP (nama kelab peminat BIGBANG) sedang menunggu kemunculan kumpulan 4 ahli penuh. YG Entertainment menjanjikan sokongan penuh mereka semasa memperbaharui kontrak mereka. Sehingga kini, bagaimanapun, YG Entertainment masih belum melakukan kerja asas yang perlu dilakukan oleh agensi.

Dilaporkan juga bahawa peminat meminta YG Entertainment mengambil tindakan undang-undang terhadap semua khabar angin berniat jahat dan komen yang dibuat tentang BIGBANG. Dalam tuntutan mereka, mereka juga meminta pengesahan agensi mengenai pemergian Seungri daripada kumpulan lelaki itu, sambil secara khusus meminta kemunculan semula 4 ahli.

Peminat K-Pop lama mengetahui bahawa BIGBANG telah ‘berehat’ selama 5 tahun bermula atas pelbagai sebab yang berbeza. Semua ahli memulakan pendaftaran ketenteraan mandatori mereka dari 2017-2019, mewujudkan tempoh masa yang bertindih untuk kehilangan anggota.

TOP marijuana seungri scandalSelain itu, beberapa ahli mendapati diri mereka dalam kontroversi yang berbeza; kontroversi dadah T.O.P dan Skandal ‘Burning Sun’ bekas ahli Seungri. Walaupun kumpulan itu disahkan membuat penampilan 4 ahli pada festival Coachella 2020, acara itu dibatalkan kerana pandemik COVID-19 yang berlaku. Sejak itu, peminat BIGBANG masih belum mendengar sebarang berita kemunculan semula.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERWiki Tree

Leave a Reply