V BTS Bakal Nyanyi OST Untuk Drama ‘Our Beloved Summer’

v bts ost our beloved summer

Pada 25 November, telah disahkan bahawa V BTS akan menyanyikan OST drama SBS yang akan datang “Our Beloved Summer”.

“Our Beloved Summer” ialah pembuatan semula drama webtoon asal popular, dengan nama yang sama, dan akan menggambarkan kisah dua kekasih lampau yang terpaksa bersatu semula di hadapan kamera sepuluh tahun kemudian.

Laporan mengenai penyertaan V dalam runut bunyi asal untuk “Our Beloved Summer” mengumpul keterujaan, kerana dia diketahui berkawan rapat dengan pelakon utama lelaki, Choi Woo-sik.

bts v park seojoon choi woosik wooga squadOST untuk “Our Beloved Summer” diterbitkan oleh pengarah muzik Nam Hye-seung, yang telah bekerja untuk runut bunyi popular untuk drama termasuk “Goblin”, “It’s Okay to Not Be Okay”, “Crash Landing on You” dan banyak lagi.

Nam Hye-seung bekerja untuk OST drama tersebut, dengan V dalam fikirannya sejak peringkat perancangan trek. Lagu itu menekankan nada hangat V dan akan memainkan peranan penting dalam drama. Ini adalah kali kedua V menyanyikan lagu solo untuk OST drama, selepas “Sweet Night” untuk “Itaewon Class”, juga drama yang dibintangi oleh rakan karibnya, Park Seo-joon.

Nantikan OST baru nyanyian V!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply