Ikuti Kami:

Sungkyu INFINITE Akui Bimbang Tentang Kerjaya Apabila Sertai Khidmat Tentera

Sungkyu INFINITE Akui Bimbang Tentang Kerjaya Apabila Sertai Khidmat Tentera

Dalam episod baharu “INFINITE Sungkyu’s Midnight Idol Radio” yang disiarkan pada 6 Jun lalu, Sung-kyu menyatakan perasaan bimbang sekiranya dia tidak lagi dapat meneruskan kerjayanya sebagai penyanyi. Tapi kenapa?

Perasaan bimbang itu timbul apabila dia menyertai perkhidmatan ketenteraan wajib pada usia 30 tahun. Terbaru, Sung-kyu membaca surat dan merasakan kebimbangan yang dihantar oleh peminatnya sambil memainkan muzik untuk mereka.

Dalam episod itu, seorang peminat menulis kepada Sung-kyu mengatakan bahawa dia tidak dapat tidur pada waktu malam kerana dia sangat bimbang tentang masa depan dan bimbang tentang apa yang akan dia lakukan apabila dia berumur 30 tahun.

Sung-kyu terus berkongsi pendapatnya dan menjelaskan,

30. Saya rasa awak risau sangat sebab umur awak dah dekat 30 tahun. Saya masuk perkhidmatan ketenteraan wajib pada umur 30 tahun. Jadi, awak boleh bayangkan juga betapa risaunya saya. 

sungkyu infiniteDia terus berkata,

Saya benar-benar berfikir bahawa saya tidak akan dapat bekerja sebagai penyanyi. Ini adalah sesuatu yang mendalam tetapi syarikat saya, syarikat pada masa itu, memutuskan hubungan dengan saya selepas saya pergi ke tentera. Mereka tidak hubungi saya selama lebih kurang setahun.

Dia menghuraikan,

Jadi saya fikir, ‘Adakah saya ditinggalkan?’ dan apabila saya akan membuat persembahan muzikal di tentera, kakitangan hiburan lain dari selebriti lain yang berada dalam tentera, semuanya datang untuk menonton muzikal itu. Tetapi hanya syarikat saya yang tidak datang menemui saya.

Sung-kyu terus berkata,

Saya terlalu banyak mencela ke? Baiklah, saya akan cuba baik dengan mereka sekarang. Saya sebenarnya pernah meluangkan masa dengan CEO agensi saya sebelum ini. Dia sebenarnya menelefon saya minggu lepas. Saya sudah berbaik dengan mereka.

Dia terus berkata,

Tetapi saya juga mempunyai banyak kebimbangan pada usia 30 tahun ini, memikirkan tentang apa yang akan berlaku kepada hidup saya. Saya fikir 30 adalah sesuatu yang membimbangkan seperti itu.

Sung-kyu menghiburkan peminatnya dan berkongsi pengalamannya. Dia menasihatinya, berkata,

Cukup fikirkan tentang senario terbaik dan senario terburuk dan apa yang akan anda lakukan untuk kedua-duanya.

Walaupun Sung-kyu berkongsi bahawa dia mempunyai hubungan baik dengan agensinya sebelum ini, peminatnya tidak dapat menahan rasa marah kerana agensi itu telah memutuskan hubungan dengan penyanyi itu menyebabkan dia lebih bimbang tentang masa depannya.

Pasti semua orang rasakan kebimbangan yang sama bila dah menginjak umur 30 kan? Terus percaya pada kebolehan diri okay!

Semoga terus berjaya Sung-kyu!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...