SF9 Kongsi Matlamat Untuk Album Baru ‘Rumination’, Zuho Cedera & Banyak Lagi

Pada 22 November, SF9 telah mengadakan sidang media untuk keluaran album mini ke-10 mereka “RUMINATION”.

SF9 membuat kemunculan semula dengan “RUMINATION” empat bulan selepas keluaran “Turn Over” pada bulan Julai.

Tajuk lagu “Trauma”, mempunyai bunyi bes yang berat dan vokal seperti mimpi, untuk mempamerkan pelbagai emosi, dan koreografi yang menunjukkan persembahan berskala SF9 dengan getaran seksi dan ‘homme fatal’.

SF9 TRAUMARowoon sedang menjalani penggambaran drama sejarah KBS “The King’s Affection” dan pada masa yang sama membuat persediaan untuk kemunculan semula SF9. Dia berkata,

Ada beberapa kali kami menyediakan album semasa saya menjalani penggambaran drama. Anda boleh mengatakan saya telah menguasainya. Saya sudah terbiasa dengannya. Tidak ada sebarang kesulitan besar. Satu-satunya penyesalan ialah saya tidak berpuas hati dengan persembahan saya kerana saya tidak mempunyai masa yang cukup untuk berlatih. Agensi dan ahli bertimbang rasa terhadap saya, jadi saya tidak mengalami sebarang kesulitan besar.

Hwi-young berkata,

Kami mahu membuat album yang bagus. Memandangkan sudah agak lama kami tidak dapat bertemu peminat kami secara peribadi, rasa terima kasih dan kerinduan kami terhadap peminat kami semakin mendalam. Kami berpendapat bahawa membuat album yang bagus, adalah cara terbaik untuk meluahkan perasaan tersebut. Jadi kami semua mengambil bahagian dalam album ini. Ia adalah album dengan banyak lagu yang bagus untuk didengari.

sf9 rumination traumaSemasa persembahan SF9, Zuho duduk kerana kecederaan rusuk. Dia berkata,

Saya berlatih bersungguh-sungguh untuk menunjukkan imej yang baik namun, saya cedera. Saya telah menerima rawatan yang baik. Saya mempunyai bahagian yang hebat dalam persembahan ini di mana kami sembilan berdiri di atas pentas bersama-sama sekali lagi, tetapi malangnya saya tidak dapat menunjukkannya hari ini.

Ditanya mengenai matlamat mereka untuk album ini, Jae-yoon berkata,

Walaupun bagus untuk menjual banyak album, adalah lebih penting untuk kami bertemu peminat apabila kami melakukan promosi. Kami tidak memikirkannya dari segi rekod. Fokus utama kami adalah untuk bertemu dengan peminat kami sebanyak mungkin.

Zuho menambah,

Memandangkan keadaan semakin pulih sedikit, saya fikir keputusan terbaik kami adalah jika kami dapat bertemu dengan lebih ramai peminat kami secepat mungkin.

Jom dengar lagu baru SF9!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply