Utama Celebrity News Setelah Bergelut Dengan Kanser, Pelawak Kim Chulmin Meninggal Dunia

Setelah Bergelut Dengan Kanser, Pelawak Kim Chulmin Meninggal Dunia

comedian kim chulmin

Pelawak dan pemuzik Kim Chul-min telah meninggal dunia pada usia 54 tahun.

Dilaporkan bahawa dia meninggal dunia pada 16 Disember di wad hospis Hospital Pusat Kanser Korea, di mana dia dimasukkan awal hari itu.

Kim Chul-min disahkan menghidap kanser paru-paru tahap 4 pada 2019. Sejak dua tahun lalu, dia telah berkongsi perjalanan rawatannya di media sosial, di mana dia kekal positif tentang diagnosis dan potensi pemulihannya. Pada 10 Disember, dia berkongsi perpisahan terakhirnya di media sosial dengan mesej,

Terima kasih kepada semua orang, saya gembira. Terima kasih, saya mencintai awak.

Rakan lamanya DJ Hasim, menulis,

Perjalanan anda di Bumi telah berakhir dan anda telah kembali ke tempat asal anda di syurga. Saya bersyukur dengan masa yang kita ada. Saya sayang dan hormati awak dan semoga awak tenang.

Pengarah penerbitan Lee Heon-hee dari “AM Plaza” menulis,

Lelaki Daehak-ro, penyanyi Kim Chul-min dari Cabaran Impian AM Plaza yang suka membuat persembahan di atas pentas! Pergilah dengan tenang, hati saya sedang sakit.

kim chulmin died

Kim Chul-min memulakan kerjaya sebagai pelawak pada tahun 1994 dengan MBC. Dia juga menerima banyak cinta sebagai pemuzik busking di Daehak-ro pada tahun 1980-an.

Semoga beliau tenang dan takziah kepada sahabat dan keluarga Kim Chul-min.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi. 

SUMBERXports News
Loading...