Seohyun SNSD Ulas Perbezaan Antara Seorang Pelakon & Penyanyi Bersama GQ Korea

seohyun snsd

Ahli termuda GIRLS’ GENERATION Seohyun, baru-baru ini terlibat dengan penggambaran dan temu bual bersama majalah GQ Korea!

Pada awal sesi temu bual, Seohyun membincangkan tentang kerjayanya sebagai seorang pelakon. Dia juga turut mengulas tentang perbezaan antara nyanyian dan lakonan. Katanya,

Apabila bekerja sebagai penyanyi, saya sering menyembunyikan emosi sebenar dan mengekalkan wajah poker. Ini kerana di atas pentas, saya terpaksa jadi ‘Seohyun yang teratur dengan baik’. Penyanyi dan pelakon adalah berbeza, tetapi terdapat beberapa titik pertindihan. Sebagai penyanyi, saya menyanyi dengan penuh emosi dan saya melengkapkan persembahan dengan mimik muka, gerak isyarat dan bahasa badan saya. Lakonan ialah ciptaan terpakai, berdasarkan pengalaman saya, Seo Ju-hyun. Jadi dalam setiap saat saya boleh meluahkan perasaan saya dengan lebih jujur.

Apabila ditanya tentang cara menghadapi emosi sebenar itu, Seohyun berkata,

Saya fikir mendengar diri saya pada setiap saat adalah satu tabiat yang penting. Setiap hari, saya bertemu dengan ramai orang dan banyak situasi, jadi saya banyak berfikir. Saya memerhatikan perkara-perkara yang dahulunya saya terlepas pandang secara tidak sengaja. Terdapat banyak peringkat emosi, dan semakin anda menggalinya secara terperinci, semakin kompleks emosi itu.

seohyun snsd

Kemudian, dia bercakap tentang bagaimana sekarang dia tidak takut untuk meluahkan emosi yang dirasai. Seohyun berkata,

Pada masa lalu apabila saya berasa ingin menangis, saya pernah menelan keinginan untuk menangis. Pada masa kini, jika ada saat saya ingin menangis, saya tidak teragak-agak. Apabila saya berfikir, ‘Saya mahu menangis!’ Saya mendengar muzik sedih sambil menangis. Kemudian saya berfikir, ‘Ah, saya berasa segar. Menangis bukanlah perkara yang buruk’.

Seohyun mengakui ada bahagian dirinya yang dia tidak suka, tetapi dia cuba menerimanya. Dia berkongsi,

Ada bahagian diri saya yang saya tidak suka. Tetapi kerana saya manusia dan ia adalah sebahagian daripada diri saya, saya cuba untuk menyukainya. Saya fikir, ‘Oh, saya mempunyai sisi saya ini’ sambil menerimanya.

Sementara itu, Seohyun juga membintangi filem Netflix “Love and Leashes” bersama Lee Jun-young, akan mula ditayangkan pada 11 Februari ini!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply