Sejurus Kes Positif COVID Lisa BLACKPINK, Rosé Batalkan Semua Aktiviti Akan Datang

rosé blackpink

Berikutan berita bahawa Lisa BLACKPINK telah dijangkiti COVID-19, Rosé pula telah membatalkan segala aktivitinya yang akan datang.

Saluran media Korea Star News, telah melakukan siasatan terhadap perkara itu dan melaporkan bahawa Rosé telah berhubung rapat dengan kes yang disahkan positif untuk COVID-19. Pada ketika itu, belum diketahui kenalan itu ialah Lisa.

Kemudian, melalui kenyataan rasmi YG Entertainment, diketahui bahawa secara sah, ahli tidak diklasifikasikan sebagai kenalan rapat tetapi masih akan menjalani semua langkah penjarakan sosial dan kuarantin diri yang diperlukan.

rosé blackpink tiffany&coSelain itu, dilaporkan bahawa Rosé telah membatalkan jadualnya yang akan datang di The Hyundai Seoul Mall. Dia telah dijadualkan untuk muncul di acara pop-up jenama Tiffany&Co pada 25 November tetapi disebabkan situasi ini, dia terpaksa membatalkannya.

Menurut pihak berkuasa kesihatan Korea Selatan, selepas seseorang itu diiktiraf sebagai kenalan rapat untuk COVID-19, warganegara yang tidak divaksinasi perlu mengasingkan diri selama 10 hari manakala yang divaksinasi boleh dikecualikan daripadanya jika keputusan ujian PCR mereka negatif.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply