“Perm Rambut..” – Kang Haneul Ulas Tentang Cabaran Dalam Filem ‘The Pirates: Goblin Flag’

kang haneul the pirates: goblin flag

Kang Ha-neul baru-baru ini terlibat dengan temu bual bersama News1 untuk filemnya akan datang “The Pirates: Goblin Flag”!

Susulan kepada filem 2014 “The Pirates”, “The Pirates: Goblin Flag” ialah filem komedi pengembaraan aksi zaman, berkisarkan sekumpulan pencari nasib yang pergi ke laut untuk mencari harta karun yang hilang. Filem ini turut dibintangi Han Hyo-joo, Lee Kwang-soo, Se-hun EXO, Chae Soo-bin, dan Kwon Sang-woo. Kang Ha-neul akan memainkan watak Woo Moo-chi, iaitu ketua kumpulan penyamun yang mengaku sebagai pendekar pedang terbaik di Goryeo. Dia berkata,

Saya sangat menikmati filem pertama. Ada sesuatu yang menyeronokkan tentang idea menjadi lanun. Saya pergi menonton ‘Pirates of the Caribbean’ dan ‘The Pirates’ sebelum saya mendengarnya ia adalah bagus, kerana saya menyukai konsep itu. Saya suka genre pengembaraan. Apabila saya membaca skrip, saya ingin menaiki kapal lanun. Saya juga sangat mengagumi watak Hae-rang dan saya fikir ia akan menyeronokkan untuk bertengkar dengannya.

kang haneul

Untuk watak Kang Ha-neul sebagai Woo Moo-chi, dia harus mengubah penampilannya dengan gaya rambut yang luar biasa.

Saya tidak tahu sama ada anda tahu ‘The Ruler of the Land’? Ada watak bernama Han Bi-kwang, dan saya teringatkan dia. Dia pandai bergaduh apabila bergaduh, tetapi sebaliknya dia agak kekok. Saya mahu menunjukkan sisi yang lebih bebas dan melulu. Saya berbincang dengan pasukan rambut dan solek tentang rambut, dan idea asalnya hanyalah rambut panjang dengan poni panjang. Tetapi saya mahu menunjukkan lebih banyak semangat bebas dalam penampilannya, jadi kami mengadakan banyak perbincangan, termasuk mencukur seluruh kepala.

Mengenai cabaran untuk memainkan watak dalam filem ini, Kang Ha-neul mengulas,

Perm rambut adalah bahagian paling sukar dalam memegang watak Moo-chi. Saya terpaksa mendapatkan perm kira-kira sekali setiap dua minggu, dan ianya mengambil masa yang lama, kira-kira tiga hingga empat jam. Sungguh sukar untuk pergi ke salon setiap dua minggu dan duduk di sana selama empat jam. Semasa saya membuat penggambaran, perm itu sangat ketat sehingga ia tidak akan basah apabila saya mencuci rambut saya. Saya terpaksa memaksa air untuk membasahkan rambut saya. Pada akhirnya, rambut saya gugur di hujungnya.

Bekerja dengan Han Hyo-joo untuk “The Pirates: Goblin Flag”, dia berkongsi,

Dia sangat pandai memainkan watak Hae-rang sehingga saya tidak mengalami kesulitan. Sebaliknya, saya berasa sangat seronok. Saya banyak berfikir tentang cara bertindak supaya jika Hae-rang bertindak mengikut cara tertentu, ia akan kelihatan semula jadi dan betul. Itulah sebabnya watak saya sangat menjengkelkan untuk Hae-rang namun, dia banyak menyelamatkan saya.

kang haneul the pirates

Jangan lupa nantikan filem “The Pirates: Goblin Flag”, akan mula ditayangkan pada 26 Januari 2022 ini!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply