Ikuti Kami:

Perhatian! Pelbagai Genre & Pelakon Hebat, 9 K-Drama Ini Akan Tayang Oktober Nanti

Perhatian! Pelbagai Genre & Pelakon Hebat, 9 K-Drama Ini Akan Tayang Oktober Nanti

Siap sedia semua peminat drama Korea!

Pada bulan Oktober ini, akan ada banyak lagi K-Drama yang bakal menemani penonton di masa lapang. Dari pelakon hebat seperti Kang Ha-neul, Jeon Yeo-been dan ramai lagi, penonton akan dapat lihat mereka dalam pelbagai drama berbeza genre.

Jom lihat antara K-Drama yang bakal disiarkan pada Oktober nanti:

1. BAD PROSECUTOR

Drama ini akan mengikuti seorang pendakwa bernama Jin-jung, yang bersenjatakan perangai buruk dan kenakalan.

Pelakon utama: D.O, Lee Se-hee, Ha Joon, Joo Bo-young

Tarikh tayangan: 5 Oktober 2022

Platform: KBS

2. LOVE THAT WILL FREEZE TO DEATH

https://youtu.be/_g_z56SmVB4

“Love That Will Freeze to Death” mengikuti kisah cinta antara Goo Yeo-reum dan Park Jae-hoon yang telah berkawan rapat selama 20 tahun. Kemudian, mereka mula mempunyai perasaan romantik antara satu sama lain selepas bertemu sebagai pengarah penerbit rancangan temu janji.

Pelakon utama: Choi Si-won, Le Da-hee

Tarikh tayangan: 5 Oktober 2022

Platform: ENA

3. GLITCH

“Glitch” mengisahkan tentang dua wanita, Ji-hyo dan Bo-ra. Ji-hyo ialah seorang wanita yang boleh melihat makhluk asing, manakala Bo-ra ialah wanita yang mengejar makhluk asing sepanjang hidupnya. Suatu hari, teman lelaki Ji-hyo hilang dari muka bumi dan mereka berdua bekerjasama untuk menyelesaikan misteri itu.

Pelakon utama: Jeon Yeo-been, Nana

Tarikh tayangan: 7 Oktober 2022

Platform: Netflix

4. YONDER

“Yonder” menggambarkan kisah seorang lelaki yang menerima mesej daripada isterinya yang telah meninggal dunia, dan dijemput ke tempat yang tidak diketahui bernama ‘Yonder’ di mana dia boleh bertemu dengannya.

Pelakon utama: Han Ji-min, Shin Ha-kyun

Tarikh tayangan: 14 Oktober 2022

Platform: TVING

5. THE QUEEN’S UMBRELLA

“The Queen’s Umbrella” akan membincangkan kaedah pendidikan 1% teratas di Joseon untuk menjadikan putera pengacau, yang menyebabkan gangguan kepada keluarga diraja, menjadi putera yang sesuai.

Pelakon utama: Kim Hye-soo, Kim Hae-sook, Choi Won-young

Tarikh tayangan: 15 Oktober 2022

Platform: tvN, Netflix

6. MAY I HELP YOU

https://www.youtube.com/watch?v=dSuPr70h8qg

“May I Help You” mengisahkan tentang seorang lelaki bernama Kim, yang menggantikan tugas yang bermula pada 100 won setiap hari, dan Baek Dong-ju (Hye-ri), seorang pengarah pengebumian yang mengabulkan permintaan si mati, semasa menjalankan tugas harian syarikat Ildangbaek.

Pelakon utama: Lee Jun-young, Lee Hye-ri

Tarikh tayangan: 19 Oktober 2022

Platform: MBC

7. CURTAIN CALL

kbs curtain call

“Curtain Call” mengisahkan tentang seorang wanita tua (Youn Yuh-jung) dari Korea Utara yang tidak mempunyai banyak masa lagi untuk hidup, dan seorang pelakon teater (Kang Ha-neul) yang akan berperan sebagai cucunya untuk memenuhi hasrat terakhirnya.

Pelakon utama: Kang Ha-neul, Ha Ji-won

Tarikh tayangan: 31 Oktober 2022

Platform: KBS

8. CHEER UP

https://www.youtube.com/watch?v=P5x3CFlFz1k

“Cheer Up” adalah drama percintaan kampus misteri yang berlatarbelakangkan skuad sorak, di mana makan dan hidup tidak berguna pada masa ini, tetapi percintaan yang indah dan berharga ialah segala-galanya.

Pelakon utama: Han Ji-hyun, Bae In-hyuk, Kim Hyun-jin, Jang Gyu-ri

Tarikh tayangan: 3 Oktober 2022

Platform: SBS, Viu

9. SHADOW DETECTIVE

https://www.youtube.com/watch?v=dnCrQf1V_d0

“Shadow Detective” akan mengikuti detektif Taek-rok, yang akan bersara selepas kerjaya cemerlang dalam pasukan polis. Apabila pasangannya menghadapi masalah, Taek-rok pergi membantunya, tetapi tiba-tiba pengsan sebelum dia boleh berbuat demikian. Dia tersedar untuk mengetahui bahawa dia telah dijebak untuk pembunuhan yang tidak dia lakukan, dan diperas oleh pembunuh sebenar untuk menyiasat semula bekas kesnya dengan janji untuk membersihkan namanya.

Pelakon utama: Jin Goo, Kyung Soo-jin, Lee Hak-joo

Tarikh tayangan: TBA

Platform: Disney+

Haaa, korang dah pilih ke nak tonton drama mana?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...