Utama Drama Korea Lee Zii Jia & Goh Liu Ying Buat Penampilan Khas Dalam Episod...

Lee Zii Jia & Goh Liu Ying Buat Penampilan Khas Dalam Episod Pertama ‘Going To You At A Speed Of 493km’?

lee zii jia love all play

Siapa dah tonton episod pertama drama sukan “Going To You At A Speed Of 493km”?

Sekadar menonton untuk hiburan, peminat daripada Malaysia nyata terkejut apabila melihat kelibat figura yang sangat dikenali mereka di dalam drama itu.

Dalam satu babak itu, Park Tae-yang (Park Ju-hyun) dan Kim Ju-yung dilihat bermain badminton dalam satu perlawanan penting. Mengejutkan apabila nama Lee Zia zii dan Gori Uing daripada Malaysia digambarkan sebagai pihak lawan menerusi papan skor itu.

@tingkeobel The 493km represents as 493km world’s fastest smash, Tan Boon Heong then this scene they put Lee Zi Jia’s name as the opponent. I’M A PROUD MALAYSIAN PLS- 😭😍🇲🇾#goingtoyouataspeedof493km #loveallplay #chaejonghyeop #parkjuhyun #kdrama ♬ Watch Me (Whip / Nae Nae) – Silentó

Meskipun menggunakan nama seakan-akan bunyi yang sama sahaja dengan pemain badminton negara iaitu Lee Zii Jia dan Goh Liu Ying, namun ianya ternyata mendapat perhatian peminat K-Drama di Malaysia.

lee zii jia love all play

Antara komen penonton:

Reference tu mesti Lee Zii Jia dan Goh Liu Ying.

 

Mana tau Lee Zii Jia tiba-tiba buat kemunculan kan?

 

Terharu! Pandai eh pemasaran dorang.

 

Nama atlet Malaysia tak relaks.

 

Jarang nama Malaysia ada Goring.

 

Zia Zii pun jadilah.

 

Kenapa guna MYS bukan MAS?

Dalam pada itu, “Going To You At A Speed Of 493km” juga pernah menjadi bualan sebelum ini kerana mengambil rujukan tajuk berdasarkan rekod smash terpantas tidak rasmi 493km yang dicipta oleh atlet Malaysia iaitu Tan Boon Heong pada 2013.

Korang dah tonton belum drama ini? Tengok kat Disney+ tau!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERTikTok
Loading...