Utama K-Pop Lama Tiada Khabar Berita, Solji EXID Jadi Profesor Di Universiti Seni &...

Lama Tiada Khabar Berita, Solji EXID Jadi Profesor Di Universiti Seni & Sains Yongin Kini

solji exid

Dah lama kan tak dengar berita mengenai keberadaan ahli EXID kini?

Terbaru, Sol-ji EXID dan Rothy muncul sebagai tetamu dalam program radio SBS “Choi Hwa-jung’s Power Time” yang disiarkan pada 1 Mac. Pada masa itu, seorang pendengar menghantar mesej yang berkata,

Profesor Sol-ji, saya datang untuk menyemak kehadiran saya hari ini. Saya akan mendengar program radio ini.

Selepas mendengar mesej itu, DJ Choi Hwa-jung kemudiannya bertanya kepada Sol-ji,

Adakah anda menjadi profesor semasa kita tidak dapat bertemu?

Sol-ji menarik perhatian dengan menjawab,

Mulai tahun ini, saya akan membuat kelas di jabatan baru yang ditubuhkan. Apabila saya pergi ke universiti, saya memberi perhatian kepada pakaian saya. Saya rasa saya harus mengikut peraturan 3S (strict, stern dan serious). Saya perlu kelihatan anggun.

solji exid jadi profesor

Sol-ji yang terkenal dengan kemahiran vokalnya dalam EXID, dilaporkan telah dilantik sebagai profesor Jabatan Muzik Praktikal di Universiti Seni & Sains Yongin. Sol-ji turut berkongsi jenis kuliah yang dia ingin berikan kepada pelajarnya. Dia berkata,

Saya telah berada dalam industri selama kira-kira 17 tahun sekarang, yang sukar untuk dipercayai. Saya ingin berkongsi pengalaman saya dalam bidang ini dengan pelajar saya.

Dia menyambung,

Banyak yang saya pelajari selama 17 tahun yang lalu. Saya ingin memberitahu mereka apa kesukaran yang akan mereka hadapi apabila mereka benar-benar menjadi penyanyi, dan jenis kemahiran dan minda yang mereka perlukan untuk terus hidup di sana.

solji exid jadi profesor

Wah! Selamat maju jaya buat Sol-ji dalam kerjaya baharunya.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERDispatch

Leave a Reply