Utama K-Pop Lagu ‘Friends’ Oleh Jimin & V BTS Sah Jadi Sebahagian OST Marvel...

Lagu ‘Friends’ Oleh Jimin & V BTS Sah Jadi Sebahagian OST Marvel ‘Eternals’

bts jimin v

BTS akan sertai barisan OST untuk filem Marvel Studios “Eternals” yang akan datang!

Pada 18 Oktober, outlet media Amerika The Direct melaporkan bahawa “Friends” yang dinyanyikan oleh Ji-min dan V dari kumpulan BTS akan dimasukkan dalam OST “Eternals”, filem Marvel.

Keesokan harinya, The Walt Disney Company Korea mengesahkan bahawa “Friends” dari album studio keempat BTS “Map of the Soul: 7” akan dimasukkan ke dalam filem ini.

marvel eternals

“Friends” telah dirilis pada Februari 2020 sebagai lagu B-side di album “Map of the Soul: 7.”  Lagu ini mengisahkan tentang persahabatan antara V dan Ji-min serta ditulis secara peribadi, digubah, dan dihasilkan oleh Ji-min juga.

Dengan mesej ikhlas tentang persahabatan, lagu “Friends” akan dimainkan dalam adegan tertentu dalam “Eternals”. Selain BTS, barisan OST merangkumi artis terkenal di dunia seperti Carl Perkins, Skeeter Davis, Merle Haggard, Pink Floyd, Lizzo, dan banyak lagi.

Ini akan menjadi kali kedua seorang artis Korea tampil dalam filem Marvel setelah lagu “Hangover” oleh PSY dimainkan di filem “Black Panther” pada tahun 2018.

“Eternals” didasarkan pada siri buku komik yang dibuat pada tahun 1976 oleh Jack Kirby. Ia menceritakan kisah tentang perlumbaan super manusia yang disebut Eternals yang dilahirkan berjuta-juta tahun yang lalu sebagai hasil percubaan genetik di Bumi oleh Celestials.

marvel eternals cast

Pelakon Korea Ma Dong-seok akan berperanan sebagai Gilgamesh, pahlawan dengan kekuatan super yang bersaing dengan orang-orang seperti Thor dan Hercules. Filem ini diarahkan oleh Chloé Zhao dari “Nomadland” dan dibintangi oleh pelakon terkenal Hollywood termasuk Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kumail Nanjiani, dan Gemma Chan.

“Eternals” akan menemui penonton pada 5 November ini.

Wah mesti ramai ARMY akan tonton filem ni!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERYonhap News
Loading...