Utama Drama Korea Kisah Sejarah Cinta Politik, Kang Hanna Kongsi Sebab Bintangi ‘Bloody Heart’

Kisah Sejarah Cinta Politik, Kang Hanna Kongsi Sebab Bintangi ‘Bloody Heart’

kang hanna bloody heart

Kang Han-na akan kembali dengan drama baharu pada Mei ini!

Bagi yang belum tahu, Kang Han-na akan menjadi peneraju utama dalam drama “Bloody Heart” akan datang, iaitu sebuah drama sejarah fiksyen tentang percintaan politik berdarah antara Lee Tae (Lee Joon), seorang raja yang terpaksa meninggalkan wanita yang dicintainya untuk terus hidup, dan Yoo Jung (Kang Han-na), seorang wanita yang terpaksa menjadi ratu untuk terus hidup.

Kang Han-na menggambarkan watak Yoo Jung yang terlalu berfikiran ke hadapan untuk dihalang oleh nilai-nilai Confucian yang ketat. Bagi Yoo Jung, Lee Tae ialah seseorang yang menyelamatkan nyawanya dan membenarkannya hidup. Menarik untuk melihat bagaimana hubungannya dengan Lee Tae akan digambarkan, ketika mereka menentang satu sama lain semasa dalam usahanya untuk bertahan dalam pertempuran kejam di dalam istana.

kang hanna bloody heart

Pelakon itu berkongsi sebab dia memilih untuk membawa watak itu dengan berkata,

Pertama, skripnya sangat menyeronokkan sehingga saya mempunyai masa yang mudah untuk membacanya. Saya juga mendapati kekuatan dan tenaga berwarna-warni yang terpancar daripada watak Yoo Jung. Saya telah menonton semua karya pengarah Yoo Young-eun, dan saya mendapati perhatiannya terhadap perincian tidak dapat dilupakan.

Tambah Kang Han-na,

Saya sangat teruja apabila memikirkan bagaimana plot yang dijalin rapat dengan watak-watak menawan dan sentuhan canggih pengarah ini akan bersatu untuk membentuk jenis drama sejarah baharu, dan saya mahu bekerjasama dalam projek ini.

kbs bloody heart

Dia turut mengulas mengenai wataknya dalam drama ini,

Saya rasa Yoo Jung ialah watak terpuji yang baik hati, bijak, dan tabah tanpa berputus asa walaupun menghadapi halangan dan kesukaran yang paling sukar. Ia merupakan pengalaman yang menyeronokkan dan istimewa untuk memahami, menangkap dan menyatakan watak seperti ini.

Jangan lupa tonton “Bloody Heart” yang juga dibintangi Lee Joon, Jang Hyuk, Lee Tae-ri dan ramai lagi, pada 2 Mei ini di saluran KBS!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi. 

SUMBEROsen
Loading...