Kim Yohan WEi, Cho Yihyun & Ramai Lagi Kongsi Pengalaman Bekerja Untuk ‘School 2021’

kbs school 2021

Bintang dan pengarah KBS 2TV “School 2021” telah berkongsi pendapat mereka tentang drama yang telah lama ditunggu-tunggu itu!

“School 2021” mengisahkan tentang pelajar sekolah menengah yang memilih untuk mengejar impian mereka dan bukannya hanya bersedia untuk peperiksaan kemasukan kolej. Kisah dewasa ini mengikuti pertumbuhan, persahabatan dan percintaan remaja berusia 18 tahun yang menghadapi masa depan yang tidak menentu.

Berbeza dengan siri sebelum ini, “School 2021” ditetapkan di sekolah menengah vokasional. Pengarah Kim Min-tae berkata,

Kami lebih fokus untuk menghiburkan pelajar dalam situasi yang sama dengan memberitahu mereka bahawa terdapat banyak laluan pada masa hadapan dan apa sahaja jalan yang mereka pilih akan baik-baik saja.

Oleh kerana siri ini mempunyai sejarah yang panjang di KBS, kami berusaha keras untuk tidak memburukkan drama silam dalam siri itu.

Kerana kami tidak mempunyai banyak masa, saya merasakan sedikit tekanan, tetapi kami bekerja keras untuk mencipta drama itu, jadi sila berikan banyak minat.

kim yohan WEi school 2021Kim Yo-han membintangi drama itu sebagai Gong Ki-joon, bekas atlet Taekwondo yang terpaksa menyerah pada impiannya kerana kecederaan. Menggambarkan Gong Ki-joon, Kim Yo-han mengulas,

Dia seorang watak yang dapat mencari laluannya dan berjalan pantas di jalan baharu, terima kasih kepada rakan-rakannya. Dia mempunyai sisi yang kekok dan juga sedikit usil, jadi ada unsur komedi dalam peranannya.

Memandangkan Kim Yo-han sendiri pernah menjadi atlet Taekwondo dalam kehidupan sebenar, dia secara gurau berkata,

Saya berkongsi beberapa perkara yang sama dengan Ki-joon, tetapi di mana kami berbeza ialah dia agak kurang bakat, dan saya tidak. Ada adegan di mana Ki-joon cedera di buku lalinya, dan kerana saya juga pernah cedera parah di buku lali, saya teringat kenangan itu. Saya banyak berfikir tentang zaman sekolah saya sendiri semasa penggambaran.

choi yihyun school 2021Sementara itu, Cho Yi-hyun membintangi drama itu sebagai Jin Ji-won yang yakin, yang merupakan cinta pertama Gong Ki-joon. Memuji pelakon bersamanya, Kim Yo-han berkongsi,

Oleh kerana Cho Yi-hyun adalah seorang pelakon yang hebat, saya belajar banyak daripadanya semasa kami berlakon bersama.

Cho Yi-hyun membalas cintanya dengan berkata,

Saya mempunyai kepercayaan penuh terhadap Yo-han dalam setiap aspek, jadi saya berasa sangat selamat bergantung kepadanya sebagai pasangan lakonan. Walaupun semasa penggambaran, jika saya letih atau mengalami kesukaran, dia akan banyak menghiburkan saya.

Chu Young Woo school 2021Chu Young-woo membintangi drama itu sebagai Jung Young-joo, seorang pelajar pindahan misteri yang mempunyai luka emosi yang tersembunyi dan hubungan lampau dengan Gong Ki-joon. Merujuk kepada drama beliau sebelum ini “Police University”, di mana cinta wataknya kekal tidak terbalas, Chu Young-woo secara bergurau mengulas,

Saya harap kisah percintaan saya berjaya kali ini.

Jeon Suk Ho school 2021Jeon Suk-ho, yang memegang watak sebagai guru dalam drama itu, mengaku bahawa dia merasakan sedikit jurang generasi dengan rakan pelakonnya.

Semua kanak-kanak dilimpahi dengan daya tarikan unik mereka sendiri, tetapi kerana terdapat perbezaan umur yang agak besar antara kami, saya dapat merasakan bahawa mereka tergolong dalam generasi yang berbeza.

Mengenai perkara yang dia anggap sebagai daya tarikan terbesar drama itu, Jeon Suk-ho memilih ‘kejujuran’.

Ia bukan tentang menyakiti anda sendiri, tetapi dapat berkongsi kesakitan itu bersama-sama. Saya fikir drama ini akan dapat memberikan keselesaan untuk sesetengah orang.

“School 2021” telah menyiarkan episod pertamanya pada 24 November!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply