Ikuti Kami:

Jimin BTS Buat Permohonan Maaf Secara Peribadi Atas Isu Tunggakan Insuran Kesihatan

Jimin BTS Buat Permohonan Maaf Secara Peribadi Atas Isu Tunggakan Insuran Kesihatan

Jimin BTS baru-baru ini telah mengeluarkan permohonan maaf atas kontroversi insuran kesihatan premium yang belum dibayarnya.

Jimin berkongsi menerusi siaran platform komuniti peminat ‘Weverse’ dan Jimin berkata,

Kali ini, saya telah pergi ke Amerika. Saya bersyukur dan berbesar hati kerana mempunyai ARMY dari pelbagai kaum, negara dan budaya, jadi saya dapat mengambil bahagian dalam aktiviti ini bagi pihak anda dan menyampaikan suara dan pendapat saya.

Dia menyambung,

Namun, saya tertanya-tanya sama ada saya masih terlalu tidak matang untuk mewakili anda semua. Saya minta maaf atas perkara yang menyebabkan anda bimbang kerana saya kurang pengalaman. Pada masa hadapan, saya akan cuba menjadi saya yang lebih matang supaya anda tidak perlu risau lagi.

Pada Mei 2021, Jimin membeli sebuah apartmen seluas 244.35 m² di Nine One Hannam secara tunai. Terbaru pada bulan April, kontroversi tercetus selepas mendedahkan bahawa apartmen Jimin telah dirampas kerana insuran kesihatan premium yang tidak dibayar. Pada 25 Januari, cawangan Yong-san Perbadanan Insuran Kesihatan Nasional merampas pangsapuri Nine One Hannam milik Jimin, yang akhirnya dibatalkan selepas Jimin menyedari bahawa dia lewat dan membayar jumlah tertunggak secara penuh. jimin btsBig Hit Music iaitu agensi Jimin, menjelaskan bahawa ia adalah kecuaian syarikat kerana terlepas pandang emel yang dihantar dan Jimin tidak menyedari perkara ini kerana bercuti panjang dan mempunyai jadual di luar negara, jadi dia membayar jumlah penuh serta-merta selepas pengesahan isu tersebut.

BTS pulang ke Korea pada 2 Jun dari lawatan mereka ke White House di Amerika Syarikat. Mereka mengadakan sesi temu bual dengan Presiden Joe Biden selama kira-kira 35 minit di Pejabat Oval White House pada 31 Mei. Perjumpaan ini berlaku ketika White House menjemput BTS untuk menyempurnakan “Bulan Warisan Asia-American, Native Hawaiian, dan Pacific Islander (ANHPI)”.

Sekurang-kurangnya Jimin bertanggungjawab atas perkara tersebut dan menyelesaikannya secepat mungkin. Syabas Jimin!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...