Utama K-Pop “Ini Adalah Tarian Paling Sukar” – ENHYPEN Ulas Tentang Lagu Baharu ‘Blessed-Cursed’

“Ini Adalah Tarian Paling Sukar” – ENHYPEN Ulas Tentang Lagu Baharu ‘Blessed-Cursed’

enhypen

Pada 10 Januari, ENHYPEN telah mengadakan sidang media secara dalam dan luar talian, sempena keluaran album studio pertama mereka “DIMENSION:ANSWER”.

“DIMENSION:ANSWER” ialah versi pembungkusan semula album studio pertama ENHYPEN, “DIMENSION:DILEMMA”, yang dikeluarkan pada Oktober 2021. Jika “DIMENSION:DILEMMA” adalah mengenai remaja yang terjerumus ke dalam dilema selepas dikelilingi oleh pelbagai keinginan dalam dunia yang rumit, “DIMENSION:ANSWER” adalah tentang remaja yang mula curiga terhadap jawapan yang telah ditetapkan oleh masyarakat untuk mereka dan sebaliknya mencari jawapan mereka sendiri.

Tajuk lagu “Blessed-Cursed”, ialah gabungan rock dan hip hop tahun 1970-an dan ianya mengisahkan tentang seseorang yang ingin menjalani kehidupan tanpa menghadkan diri kepada keadaan sekeliling, yang boleh menjadi rahmat atau kutukan. Menurut Jake,

Walaupun anda tidak pasti apa jawapan yang betul, ini adalah tentang mencari jawapan anda sendiri dan bukannya jawapan yang telah ditentukan oleh masyarakat untuk anda.

enhypen blessed-cursed

Mengenai perbezaan antara “Tamed-Dashed” dan “Blessed-Cursed”, Hee-seung berkata,

Perbezaan terbesar ialah suasana dan konsep. Kami mahukan imej yang kuat dan berkuasa kali ini.

Jung-won berkata,

Seperti BTS senior kami, kami ingin mengeluarkan tarian koreografi yang tajam dan selaras, jadi kami memerhatikan banyak perkara yang mereka lakukan. Kami mahu menjadi kumpulan yang diiktiraf kerana persembahan kami yang serentak.

Sung-hoon menambah,

Dari perspektif stamina, ini adalah tarian kami yang paling sukar. Kami bekerja lebih keras daripada biasa semasa berlatih dan fokus untuk mengekalkan stamina kami.

enhypen

Mengenai konsep untuk lagu ENHYPEN, Jay menjelaskan,

Album terakhir kami adalah mengenai ‘kesegaran’. Sebelum itu, sejak penampilan sulung kami, kami mempunyai konsep suasana gelap, dan kami mempromosikan lagu dengan tanggapan pertama yang sangat kuat. Memandangkan kami mendapat reaksi yang begitu baik daripada promosi album mini kedua kami, kami membina keyakinan terhadap konsep seperti itu. Kami tidak menghadkan diri kami kepada jenis konsep tertentu, tetapi kami berusaha sedaya upaya untuk menunjukkan prestasi terbaik yang kami boleh buat pada masa ini. Kami berbangga untuk mengatakan bahawa kami telah menyediakan persembahan yang menakjubkan.

Mengakhiri sidang media itu, Ni-ki berkongsi harapan agar ENHYPEN lebih dikenali oleh orang ramai pada tahun ini.

Jom dengar lagu baharu ENHYPEN!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERXports News
Loading...