Ikuti Kami:

GOT7 Kongsi Alasan Sebenar Tinggal JYP Entertainment

GOT7 Kongsi Alasan Sebenar Tinggal JYP Entertainment

Sebelum ini, GOT7 meninggalkan JYP Entertainment pada Januari 2021 dan mereka mula menjalankan aktiviti masing-masing. Kini, setelah mereka berjaya membuat kemunculan semula sebagai kumpulan sepenuhnya dengan hasil usaha sendiri, GOT7 berkongsi mengenai mengapa mereka merasakan mereka terpaksa meninggalkan JYP Entertainment adalah yang terbaik.

GOT7 memilih untuk meninggalkan agensi mereka dan meneruskan haluan mereka sendiri. Baru-baru ini, dalam sesi temu bual dengan majalah lelaki terkenal, GQ Australia, mereka berkongsi bahawa GOT7 sebenarnya berminat untuk bergerak bersama JYP Entertainment. Tambahan pula, kumpulan itu telah melihat banyak kejayaan di bawah syarikat itu.

Menerusi temu bual itu juga, mereka turut ditanya bagaimana perasaan bekerja di sebuah syarikat korporat, memandangkan minat terhadap kebebasan alam semula jadi sangat tinggi. Jay B menjelaskan bahawa GOT7 sebenarnya berasa agak selesa di JYP Entertainment,

JYP bukanlah tempat yang sangat terhad. Kami mempunyai rehat dan apabila kami berehat, kami boleh berehat dengan betul. Kami diberi ruang kami sendiri.

Namun, masih terdapat isu dari segi perbezaan kreativiti. Menurut Jay B, JYP Entertainment membuat tawaran yang baik kepada GOT7, tetapi pada masa itu dia dan ahli lain ingin mempunyai kebebasan yang lebih kreatif ke atas projek mereka dimana mereka boleh menghasilkan karya yang benar-benar mencerminkan warna sebenar mereka.

Tawaran itu tidak teruk, tetapi cara kami dan cara JYP, ia berbeza. Cara mereka melihat promosi solo kami berbeza. Saya faham kerana JYP adalah sebuah syarikat besar tetapi, bagi saya, saya mahukan lebih banyak peranan dalam kerja saya. Saya tidak cuba menjadi superstar, saya hanya mahu menjadi saya.

youngjae got7Youngjae bersetuju dan turut menambah,

Semua orang di sini adalah watak utama dalam kehidupan dan cerita mereka sendiri. Sesuatu yang Ahgases pasti bersetuju, memandangkan keperibadian ahli yang unik! Meninggalkan JYP Entertainment akhirnya menjadi penting supaya setiap ahli dapat bersinar dengan cara kami sendiri. Ahli-ahli adalah semua orang yang boleh bersinar lebih cerah tetapi kami tidak mempunyai peluang itu. Apabila membuat persembahan sebagai pemain solo, mereka boleh melakukannya.

Tetapi semua ini tidak bermakna mereka tidak bersetuju dengan pengurusan kumpulan JYP Entertainment. Malah, Jay B berkata ia masih penting syarikat menyediakan struktur yang stabil untuk menampilkan sisi kreatif artis. Jay B berkata,

got7

Cara saya melihatnya, adalah tidak baik bagi artis untuk hanya memikirkan aspek mereka sendiri. Syarikat perlu mempunyai pendapat mereka juga. Ia mengenai mencari jalan tengah dan itu bukan perkara yang buruk. Ia lebih baik daripada membiarkan mereka tidak peduli dan hanya membiarkan kita melakukan apa sahaja yang kita mahu. Kebebasan adalah baik, tetapi struktur juga perlu.

Jadi walaupun ramai yang merasakan JYP Entertainment pandai menguruskan kumpulan artis secara keseluruhan, akhirnya mereka memberi pandangan dan merasakan bahawa mereka masing-masing memerlukan ruang untuk mengejar visi kreatif mereka sendiri.

Akhirnya, GOT7 meninggalkan syarikat itu tetapi bernasib baik dapat memperoleh hak sepenuhnya ke atas kumpulan mereka sendiri, bermakna mulai sekarang mereka akan dapat benar-benar menunjukkan warna sebenar mereka, baik sebagai pemain solo mahupun sebagai kumpulan!

Ini baru betul kan? Bukan senang untuk bergerak sendiri tapi GOT7 ‘confirm’ boleh! Yang penting usaha dan yakin pada diri. Semoga terus maju GOT7!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...