Utama K-Pop (G)I-DLE Beri Persembahan Memukau, Konsert Jelajah Dunia ‘JUST ME ( )I-DLE’ Kini...

(G)I-DLE Beri Persembahan Memukau, Konsert Jelajah Dunia ‘JUST ME ( )I-DLE’ Kini Bermula

gidle

Konsert jelajah dunia (G)I-DLE iaitu konsert “JUST ME ( )I-DLE 2022” kini dilihat sudah bermula dengan persembahan hebat di Dewan Olimpik Seoul.

(G)I-DLE secara rasminya telah memulakan jelajah dunia 2022 mereka “JUST ME ( )I-DLE”, bermula dengan konsert hujung minggu di Dewan Olimpik Seoul dari 17-19 Jun. Konsert ini menjadikan antara salah satu konsert K-pop pertama selepas larangan bersorak Korea Selatan ditarik balik pada musim bunga ini.

Walaupun (G)I-DLE sebelum ini telah mengadakan konsert secara atas talian untuk peminat semasa pandemik COVID-19, “JUST ME ( )I-DLE” juga merupakan konsert sua muka yang pertama kumpulan itu sejak penampilan sulung mereka serta konsert pertama merek jelajah dunia.

Ahli-ahli dilihat teruja terhadap pencapaian penting dalam kerjaya mereka dengan persembahan hebat yang dibahagikan kepada lima segmen tematik iaitu, “(HEROiNE: Cliché) JUST ME (G)I-DLE” yang dipenuhi dengan tanda kumpulan warna visual. Kedua, “HEROine tragis” yang terikat dengan unsur-unsur rakyat Korea tradisional dan ketiga ialah “I NEVER DIE” yang memulakan penggabungan sebuah band secara langsung, pop-punk yang mengingatkan “THiS is My AttiTUDE” dan akhir sekali, pentas ‘encore’  “iT NEVER ENDS: NEVERLAND”. gidleKonsert itu bermula segmen pertama konsert itu kemudian diteruskan dengan “VILLAIN DIES,” single sulung “LATATA”, “Blow Your Mind”, “Senorita” dan set musim panas untuk lagu “DUMDi DUMDi” serta “LUV U” yang dibuat lengkap dengan latar belakang tropika dan pita emas jatuh di atas pentas dan orang ramai.

Tenaga persembahan mereka dipadankan dengan tenaga peminat yang terus menerus melambai-lambaikan ‘lightstick’ mereka di udara dan menyertai dengan melaungkan nyanyian peminat masing-masing untuk setiap perseorangan. Suara peminat menjerit, bertepuk tangan dan menyanyi bersama-sama, benar-benar mengembalikan elemen penting persembahan sua muka yang sudah lama tidak didengari akibat wabak itu.

Semasa segmen bercakap pertama, ahli bercakap tentang betapa terujanya mereka akhirnya kembali ke persembahan bersemuka selepas sekian lama. Soyeon berkata,

Ini adalah konsert kedua yang kami lakukan sebagai (G)I-DLE. Yang pertama ialah konsert dalam talian pada Julai 2020. Saya sangat gembira kami akhirnya dapat bertemu dengan anda secara peribadi.

Segmen kedua menggabungkan motif rakyat Korea tradisional dengan ahli memakai pakaian bunga putih dan merah dan reka bentuk pentas berpusat di sekitar bulan besar yang mengambil alih sebahagian besar latar belakang mereka. Penari sandaran menyertai ahli untuk persembahan tarian yang sangat lirik “HANN (Alone in the Winter)”, “HANN (Alone)”, “Moon” yang dipersembahkan secara langsung buat kali pertama, “Already” dan “HWAA”, yang mencerminkan suasana halus konsep lagu-lagu ini. Semasa mereka menari, bulan akan bertukar kepada warna dan bentuk yang berbeza, dengan bayang-bayang ahli terbayang di belakang mereka.gidleSemasa segmen ketiga, (G)I-DLE mempersembahkan single “Queendom” mereka iaitu “Lion” dan “Liar”, di mana mereka disertai bukan sahaja oleh penari sandaran mereka tetapi juga sebuah band live, yang kekal membuat persembahan di belakang mereka sepanjang masa, Pentas itu direka bentuk untuk memadankan ‘regality’ asal persembahan akhir “Lion”, dengan ahli membuat persembahan di hadapan latar belakang merah diraja dengan bingkai emas besar yang menggariskan video pentas ‘jumbotron’.

Seterusnya, ahli-ahli kembali untuk segmen keempat konsert yang hebat itu, melangkau koreografi untuk lagu “Never Stop Me” untuk berlari di sekitar pentas dan berinteraksi dengan band secara langsung dengan cara yang meniru konsert rock yang meriah. Kumpulan itu segera menukar genre apabila mereka beralih ke persembahan “Uh Oh”, “My Bag” dan versi semua ahli bagi single K/DA “POP/STARS,” yang asalnya hanya menampilkan Mi-yeon dan So-yeon.

Bahagian utama konsert itu berakhir dengan persembahan single terbaru kumpulan iaitu “Tomboy” yang membawa aura tenaga yang kedua kepada peminat ketika mereka kembali menjerit bersama-sama dengan lirik dan mempersembahkan nyanyian rasmi lagu itu.

Apabila kumpulan itu kembali untuk bahagian ‘encore’ konsert itu, kumpulan itu dikejutkan dengan acara peminat semasa persembahan mereka “I’M THE TREND” apabila setiap penonton mengangkat papan tanda bertulis

Lihat cahaya ungu yang berkilauan untuk anda semua di sini!

Sebaik sahaja persembahan tamat, So-yeon terkejut lalu turut sebak bersama ahli lain pada malam istimewa itu. Minnie berkata,

Sudah menjadi impian saya untuk dapat mengadakan konsert di hadapan Neverland. Terima kasih!

gidleMi-yeon menambah,

Ia adalah masa yang sangat lama untuk hari ini datang. Saya benar-benar merasakan “Wah, ini adalah persembahan” dan saya menghabiskan masa dengan berasa sangat gembira dan bersyukur.

Ahli (G)I-DLE menutup persembahan dengan persembahan lagu “Polaroid” dengan satu polaroid yang muncul di skrin pentas yang berbunyi,

Hari ini kami akan sentiasa ingat: 2022.06.17.

Sementara itu, konsert jelajah dunia “JUST ME ( )I-DLE” akan diteruskan di luar negara di Amerika Utara (Los Angeles, San Francisco, Seattle, Dallas, Houston, Chicago, New York City, Atlanta), Chile (Santiago), Mexico (Mexico City, Monterrey), Indonesia (Jakarta), Filipina (Manila), Jepun (Tokyo), dan Singapura.

Bestnya!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERTwitter

Leave a Reply