Utama Filem Korea Dua Polis Selesaikan Kes Besar, Choi Wooshik Kongsi Sebab Bintangi Filem ‘The...

Dua Polis Selesaikan Kes Besar, Choi Wooshik Kongsi Sebab Bintangi Filem ‘The Policeman’s Lineage’

choi wooshik The Policeman's Lineage

Choi Woo-shik baru-baru ini menyertai temu bual dengan Asia Business Daily!

Dalam temu bual itu, pelakon itu bercakap tentang bagaimana filem “Parasite” mengubah proses pemikirannya. Dia berkata bahawa, selepas menghadiri ‘Cannes Film Festival’ dan ‘The Academy Awards’ bersama pengarah Bong Joon-ho, dia mempunyai banyak kebimbangan tentang masa depannya, tetapi akhirnya dia memberitahu dirinya untuk hanya menikmati masa itu. Choi Woo-shik turut berkongsi pendapatnya tentang filem terbarunya “The Policeman’s Lineage”, yang mula ditayangkan di pawagam pada 5 Januari.

“The Policeman’s Lineage” mengisahkan tentang penyiasatan berbahaya yang berlaku antara ketua unit penyiasatan serantau, yang mempunyai jumlah tangkapan yang tiada tandingan, sambil turut menerima sejumlah besar wang daripada sumber yang tidak diketahui, dan seorang pegawai polis berprinsip yang menerima tugas untuk memerhati dia secara rahsia. Choi Woo-shik berkongsi,

Saya fikir ia akan menyegarkan untuk melihat filem di Korea di mana orang ramai boleh melihat filem aksi dengan kami memakai sut bergaya. Saya mahu menunjukkan sisi saya yang berbeza semasa berpakaian dengan penuh bakat.

choi wooshik The Policeman's Lineage

Mengenai sebab membuat keputusan untuk menjadi sebahagian daripada filem itu, Choi Woo-shik menegaskan bahawa Jo Jin-woong adalah sebab utamanya berbuat demikian.

Saya mahu bekerja dengannya. Terima kasih kepadanya, kami mempunyai ‘chemistry’ yang hebat, dan saya dapat berlakon dengan set emosi yang pelbagai. Saya fikir ia menyeronokkan untuk bekerja dengannya lagi pada masa hadapan. Saya tidak sedar bahawa dia seorang lelaki yang menyeronokkan dan suka bergurau. Saya ingin bertemu dengannya lagi di mana peranan kami tidak memerlukan pergaduhan antara satu sama lain.

Dia juga bercakap tentang matlamatnya untuk berlakon.

Disebabkan penampilan saya, peranan yang saya dapat sangat terhad. Itulah sebabnya saya ingin memberi perubahan pada penampilan fizikal saya, seperti berat badan saya supaya saya boleh mencuba peranan baharu.

Pelakon itu terus bercakap tentang pengalamannya dari “Parasite” dan berkata,

Sejujurnya, saya fikir saya akan mendapat banyak tawaran di seluruh dunia selepas ‘Parasite’ tetapi ini tidak semestinya benar. Saya mendapat beberapa tawaran, tetapi tidak sebanyak yang saya fikirkan. Saya tertanya-tanya tentang apa yang dimaksudkan dengan ‘impian Hollywood’. Saya rasa filem ‘Squid Game’ menjawab soalan itu untuk saya.

choi wooshik

Korang suka tak lakonan Choi Woo-shik?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

SUMBERAsian Economy
Loading...