Utama Drama Korea Dihasilkan Oleh Studio Sama, Efek Grafik ‘Mystic Pop-Up Bar’ Terima Pujian Berbanding...

Dihasilkan Oleh Studio Sama, Efek Grafik ‘Mystic Pop-Up Bar’ Terima Pujian Berbanding ‘The King: Eternal Monarch’

efek grafik mystic pop-up bar terima pujian

Semakin bertambah episod, semakin menarik drama “Mystic Pop-Up Bar” yang kini sedang ditayangkan di saluran JTBC dan Netflix. Kisah fantasi melibatkan dua orang roh dan seorang manusia yang bekerjasama untuk menyelesaikan masalah manusia nyata menghiburkan ramai penonton.

Bukan sahaja plotnya yang menarik perhatian bahkan efek grafik yang diterapkan dalam drama ini juga berjaya membuatkan penonton tidak dapat menutup mulut kerana kagum dengan suntingannya yang nampak realistik.

Perubahan wajah Gwi

 

Babak Wol-joo ambil nyawanya sendiri

 

Pedang berapi Gwi

 

Jambatan yang runtuh

 

Daripada pemerhatian penonton, keputusan untuk merakamkan “Mystic Pop-Up Bar” sehingga habis sebelum memulakan tayangan adalah satu pilihan yang bijak. Ini kerana pasukan efek grafik mempunyai banyak masa bagi memastikan suntingan yang dilakukan nampak ‘real’ dan cantik!

Studio yang sama buat efek grafik “The King: Eternal Monarch”

Yang paling mengejutkan ialah apabila studio WestWorld yang membanting tulang bagi menyiapkan efek grafik untuk “Mystic Pop-Up Bar” ini sebenarnya adalah pasukan yang sama mengendalikan suntingan untuk drama “The King: Eternal Monarch”. Perkara ini nyata menimbulkan rasa keliru para penonton kerana drama lakonan Lee Min-ho itu telah menerima kritikan pedas dek efek grafik yang teruk baru-baru ini.

grafik komputer dalam teh king: eternal monarch dikritik

Selepas diselidik, rata-rata penonton menebak bahawa perbezaan kualiti efek grafik di antara dua drama ini adalah kerana konsep produksinya yang berlainan. “The King: Eternal Monarch” meneruskan penggambaran sambil suntingan dilakukan manakala “Mystic Pop-Up Bar” pula sudah habis dirakam sepenuhnya sebelum segala rakaman dimasukkan ke dalam studio untuk melalui sesi suntingan.

Jangan lupa saksikan “Mystic Pop-Up Bar” dan “The King: Eternal Monarch” di Netflix!

SUMBERThe Qoo

Leave a Reply