Utama Tempatan “Biadabnya!” – Sebut ‘Allah’ Dalam Lirik, Jay Park Dikritik Teruk Oleh Peminat...

“Biadabnya!” – Sebut ‘Allah’ Dalam Lirik, Jay Park Dikritik Teruk Oleh Peminat K-Pop Muslim

jay park

Tidak kisahlah walaupun berlainan bangsa ataupun agama, sudah sepatutnya kita semua saling menghormati antara satu sama lain bukan?

Terbaru, penyanyi solo Jay Park yang juga bekas ahli kumpulan 2PM menerima kritikan ramai peminat beragama Islam selepas tular dia menyebut nama Allah di dalam lirik lagu ‘Mukbbang (Remix)’.

Umum mengetahui bahawa perkataan itu adalah sangat sensitif, lantas ianya menimbulkan amarah ramai selepas penyanyi rap itu mengungkap ‘sembah saya seperti Allah’ di dalam lagu tersebut. Bukan sahaja dia dituduh sebagai memandang enteng mengenai pencipta tersebut malah lirik dianggap boleh memesongkan akidah sekiranya diungkap oleh peminat Muslim.

Rata-rata peminat terutamanya yang beragama Islam meluahkan rasa kecewa dengan Jay Park yang tidak sensitif dengan hal berkenaan. Malah namanya kini trending di Twitter dek isu tersebut yang sedang hangat diperkatakan.

jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim jay park dikritik peminat muslim

Sama-sama kita nantikan sama ada Jay Park akan memberi respon terhadap isu ini.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitter dan Instagram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Loading...