Alami Simptom Depresi & ‘Anxiety’, Taemin SHINee Akan Sambung Khidmat Tentera Sebagai Pekerja Awam

shinee taemin military service

SM Entertainment telah mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai servis khidmat ketenteraan Tae-min SHINee.

Pada 14 Januari, SM Entertainment mengumumkan bahawa Tae-min telah dipindahkan daripada kumpulan tentera ke perkhidmatan awam, kerana mengalami gejala kemurungan dan kebimbangan yang semakin teruk. Mulai hari ini, Tae-min akan menjalankan baki perkhidmatan ketenteraan wajibnya, sebagai pekerja perkhidmatan awam.

Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan:

Ini SM Entertainment.

Pada 14 Januari, Tae-min telah dipindahkan daripada kumpulan tentera ke perkhidmatan tambahan.

Disebabkan simptom kemurungan dan keresahan yang dialami Tae-min sebelum ini, dia terus menerima rawatan dan terapi walaupun sedang menjalankan perkhidmatannya. Walau bagaimanapun, kerana gejalanya semakin teruk baru-baru ini, pihak tentera memutuskan bahawa adalah mustahil baginya untuk meneruskan kehidupan tentera dan rawatannya pada masa yang sama. Oleh itu, dia telah dipindahkan ke perkhidmatan tambahan.

Kini, Tae-min bercadang untuk memenuhi tugas ketenteraannya sebagai pekerja perkhidmatan awam.

Kami memohon maaf kerana memberi anda alasan yang membimbangkan melalui berita mengejut ini, dan kami akan terus menumpukan perhatian kepada rawatan Tae-min pada masa hadapan dan melakukan yang terbaik untuk memastikan bahawa dia dapat mencari kestabilan.

Terima kasih.

shinee taemin

Semoga keadaan Tae-min baik-baik sahaja.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply