Ikuti Kami:

Akan Bubar Mac Ini, Ahli NU’EST Tulis Surat Tulisan Tangan Buat Peminat

Akan Bubar Mac Ini, Ahli NU’EST Tulis Surat Tulisan Tangan Buat Peminat

Mengejutkan apabila NU’EST mengumumkan tentang pembubaran mereka pada Mac ini.

Pada 28 Februari, Pledis Entertainment mengumumkan bahawa kontrak mereka dengan NU’EST akan tamat pada 14 Mac. JR, Aron, dan Ren akan meninggalkan agensi itu, manakala Baekho dan Min-hyun telah memutuskan untuk memperbaharui kontrak mereka. Berita yang diumumkan secara tiba-tiba ini amat mengejutkan peminat. Oleh itu, setiap ahli NU’EST telah menulis surat tulisan tangan bagi berkongsi tentang perasaan serta keputusan mereka untuk mengikut haluan masing-masing.

Berikut adalah surat yang ditulis oleh ketua kumpulan NU’EST, JR:

Helo, ini adalah JR NU’EST. Bagaimana keadaan L.O.Λ.E (nama kelab peminat)? Saya tidak tahu bagaimana untuk mengatakan ini, jadi saya telah menulis semula ini berpuluh-puluh kali.

Setelah sekian lama berfikir dan berbincang, ahli masing-masing telah membuat keputusan untuk mengikut haluan masing-masing. Apabila saya mengimbas kembali 13 tahun yang lalu, mengira kedua-dua masa yang diambil untuk kami bersedia untuk debut sebagai NU’EST dan masa yang kami habiskan bersama anda semua sebagai NU’EST, tidak ada satu hari pun saya melakukannya tanpa rasa bersyukur. Saya tahu betul bahawa itu mungkin disebabkan oleh L.O.Λ.E dan ahli, jadi saya masih takut dan takut untuk berdiri sendirian.

Saya rasa seperti tiada apa yang boleh saya katakan untuk menghiburkan kekecewaan dan kesakitan L.O.Λ.E. Saya juga tidak fikir saya boleh menyatakan secara bertulis betapa saya suka L.O.Λ.E dan memikirkan mereka. Anda mengawasi masa remaja dan dua puluhan kami dan membantu kami berjalan di jalan yang terbaik dan terindah, dan saya dengan tulus berterima kasih dan menyayangi anda. Cinta dan kesyukuran ini bukan pada masa lalu, tetapi pada masa kini dan akan datang.

Surat yang ditulis Aron:

Helo, L.O.Λ.E kami. Ini ialah Aron NU’EST. Walaupun saya menulis ini, saya bimbang tentang apa yang perlu saya katakan. NU’EST memulakan kerjaya pada tahun 2012 dan kami berlari sehingga tahun ini, 2022, sambil hanya melihat L.O.Λ.E. Dalam 10 tahun yang lalu, terdapat banyak masa dan detik sukar apabila kami ingin berputus asa, tetapi kami dapat mengatasinya terima kasih kepada L.O.Λ.E. Terima kasih kepada anda, saya dapat belajar banyak tentang cinta, kesyukuran, dan apa yang berharga. Terima kasih banyak-banyak.

Melalui NU’EST saya dapat bertemu dengan L.O.Λ.E, dan saya telah menghabiskan detik paling gembira dan paling berharga dalam hidup saya bersama L.O.Λ.E. Terima kasih kerana memberi saya kenangan yang tidak akan saya lupakan seumur hidup saya. Saya sangat gembira. Saya sangat takut dan gementar untuk melakukan sesuatu sendiri, tetapi saya akan tinggal bersama anda, jadi jangan terlalu sedih. Saya akan bekerja keras untuk membalas kasih sayang yang saya terima sejak 10 tahun yang lalu, jadi saya akan berterima kasih jika anda terus berjalan di jalan ini bersama saya.

Surat yang ditulis Baekho:

Helo, ini Baekho NU’EST. Saya sudah menghabiskan 10 tahun sebagai ahli NU’EST Baekho. Jika saya fikirkan tentang semua yang berlaku sebelum debut kami sehingga sekarang, saya telah menghargai impian baru, mencapai impian itu, mencipta impian baru dan mengalami perkara yang tidak pernah saya bayangkan.

Sejujurnya, tidak lama kemudian saya percaya bahawa kami akan dapat mengucapkan terima kasih pada ulang tahun ke-10 kami. Saya sangat berterima kasih kepada ahli dan kepada L.O.Λ.E dan kepada ramai orang lain kerana membuat saya dapat mengucapkannya.

Surat yang ditulis Min-hyun:

Helo, L.O.Λ.E, ini Min-hyun NU’EST. Sudah lama saya tidak meluahkan perasaan saya melalui surat yang ditulis tangan, tetapi saya meraih pen kerana ada sesuatu yang ingin saya kongsikan.

Saya mempunyai banyak kebimbangan tentang cara untuk mengatakan ini di hadapan L.O.Λ.E, yang sedang menunggu dengan teruja dan gembira untuk ulang tahun debut ke-10 kami. Selepas banyak perbincangan tentang masa depan NU’EST dengan ahli dan agensi, ahli dan saya telah memutuskan untuk membuat permulaan yang baru.

Dari penampilan sulung kami pada 2012 hingga sekarang pada 2022, kami hanya memandang ke hadapan. Terdapat banyak masa apabila kami letih dan letih dan ingin menangis, tetapi kami memikirkan L.O.Λ.E dan mengatasi serta mengharunginya. Sebab kami dapat berlari sejauh ini tanpa jemu, tenaga penggerak kami, adalah kasih sayang dan sokongan L.O.Λ.E. Saya tidak akan melupakan rasa terima kasih yang saya rasakan atas kasih sayang yang telah anda berikan kepada kami.

Surat yang ditulis Ren:

Helo, ini Ren NU’EST.

Pertama, saya hanya boleh meminta maaf kepada L.O.Λ.E yang mesti menunggu berita tentang pembaharuan kontrak kami. Rasanya baru semalam saya berumur 16 tahun dan meninggalkan ibu bapa saya untuk menjadi pelatih demi mencapai impian saya menjadi penyanyi, tetapi entah bagaimana sudah 10 tahun sejak saya debut sebagai NU’EST.

Memandangkan sudah sekian lama, adalah lebih sukar untuk membuat keputusan ini… tetapi saya telah memutuskan untuk meninggalkan NU’EST dan berjalan ke arah yang sedikit berbeza. Ia bukan jalan yang saya lalui sebelum ini, jadi saya agak takut dan berhati-hati, tetapi saya mahu mengambil keberanian dan menempuhnya.

Saya fikir saya boleh wujud sekarang kerana ahli dan L.O.Λ.E. Saya tidak akan melupakan perasaan saya sekarang dan berjalan dengan yakin. Saya bersyukur untuk semua detik yang saya luangkan sebagai Ren NU’EST.

nu'est bubar

Sementara itu, NU’EST juga akan mengeluarkan satu album terakhir bersama pada bulan Mac, sebelum pembubaran mereka.

Sedihnya…

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...