Ikuti Kami:

Ada Kim Woobin, Lee Kwangsoo, Tonton 11 K-Drama Pelbagai Genre Bakal Tayang April Ini

Ada Kim Woobin, Lee Kwangsoo, Tonton 11 K-Drama Pelbagai Genre Bakal Tayang April Ini

Siap sedia semua penonton setia drama Korea!

Dalam bulan Mac, ada pelbagai K-Drama menarik yang telah ditayangkan kan? Mesti korang sedih sebab kebanyakan drama tersebut akan tamat tidak lama lagi.

Jangan risau, pada bulan April ini akan ada 11 lagi K-Drama baharu dengan pelbagai genre yang akan menemani hari-hari anda. Lihat senarai di bawah!

1. TOMORROW

mbc tomorrow

Pelakon utama: Kim Hee-sun, Rowoon SF9, Lee Soo-hyuk

Tarikh tayangan: 1 April 2022

Platform: MBC, Netflix

“Tomorrow” menceritakan kisah fantasi di tempat kerja dan menggembara di antara realiti dan juga kehidupan akhirat. Apabila dunia selepas kehidupan berada dalam situasi yang menggemparkan dek terdapat ramai roh hasil kes pembunuhan diri, satu pasukan pengurusan krisis telah turun ke bumi bagi menguruskan manusia yang mempunyai risiko yang tinggi untuk mengambil nyawanya sendiri dan membuatkan mereka mahu hidup semula.

2. SHOOTING STARS

tvN shooting stars

Pelakon utama: Lee Sung-kyung, Kim Young-dae

Tarikh tayangan: 22 April 2022

Platform: tvN, iQiyi, Viu

“Shooting Stars” membawa kisah disebalik tabir dunia hiburan Korea melibatkan komuniti seperti pasukan PR, pengurus, dan wartawan yang membantu membersihkan kerosakan yang dilakukan oleh selebriti. Kisah romantik komedi ini menceritakan tentang Oh Han-byul (Lee Sung-kyung), ketua pasukan PR di sebuah agensi hiburan dan bekerja dengan Gong Tae-sung (Kim Young-dae), seorang selebriti popular yang juga merupakan musuh ketatnya. Drama ini akan memaparkan kisah sebenar yang terselindung daripada umum, mengenai semua yang bersusah payah bagi memberikan sinar buat selebriti.

3. OUR BLUES

tvN our blues

Pelakon utama: Lee Byung-hun, Shin Min-ah, Cha Seung-won, Lee Jung-eun, Uhm Jung-hwa, Kim Woo-bin

Tarikh tayangan: 9 April 2022

Platform: tvN, Netflix

“Our Blues” ialah sebuah drama omnibus di mana ia menceritakan kisah manis, masam dan pahit mengenai pelbagai watak, berlatarbelakangkan kepulauan Jeju.

4. THE MURDERER’S SHOPPING LIST

tvn the killer's shopping list

Pelakon utama: Lee Kwang-soo, Kim Seol-hyun, Jin Hee-kyung, Shin Sung-woo

Tarikh tayangan: 27 April 2022

Platform: tvN, Viu

“The Murderer’s Shopping List” membawa kisah yang berlaku apabila satu mayat misteri dijumpai berdekatan sebuah flat di pinggiran Seoul. Kisah misteri dan komedi bermula dengan sekeping resit pasar raya.

5. MY LIBERATION NOTES

jtbc my liberation notes

Pelakon utama: Lee Min-ki, Kim Ji-won, Son Seok-koo, Lee El

Tarikh tayangan: 9 April 2022

Platform: JTBC, Netflix

“My Liberation Notes” mengisahkan tentang tiga beradik yang ingin melarikan diri dari kehidupan mereka yang menyesakkan dan peristiwa yang berlaku apabila orang luar yang misteri datang ke bandar mereka. Drama ini dibintangi oleh Kim Ji-won, Lee Min-ki, dan Lee El sebagai tiga beradik Yeom Mi-jung, Yeom Chang-hee, dan Yeom Ki-jung, dan Son Seok-gu sebagai orang luar misteri Encik Gu.

6. AGAIN MY LIFE

sbs again my life

Pelakon utama: Lee Joon-gi, Lee Kyung-young, Kim Ji-eun

Tarikh tayangan: 8 April 2022

Platform: SBS, Viu

“Again My Life” diadaptasi daripada novel tulisan Lee Hae-nal yang turut menerima respon yang baik sebagai webtoon. Ianya membawa kisah tentang Kim Hee-woo (Lee Joon-gi), seorang pelajar sekolah menengah yang gred akademiknya agak teruk. Melalui kerja keras, Kim Hee-woo berjaya memasuki universiti dan akhirnya lulus peperiksaan peguam. Dia kini bekerja sebagai pendakwa yang bersemangat. Semasa dia menyiasat kes rasuah yang berkaitan dengan ahli politik bernama Jo Tae-seob (Lee Kyung-young), dia dibunuh oleh lelaki yang tidak dikenali. Tetapi, Kim Hee-woo bangun dan mendapati dirinya hidup semula.

7. A SECRET HOUSE

mbc a secret house

Pelakon utama: Seo Ha-joon, Lee Young-eun, Kang Byul, Jung Heon

Tarikh tayangan: 11 April 2022

Platform: MBC

“A Secret House” ialah kisah tragedi dendam yang menggambarkan kisah seorang peguam miskin yang mengejar jejak ibunya yang hilang, meneroka rahsia yang menyelubungi dirinya. Woo Ji-hwan (Seo Ha-joon), seorang peguam yang kurang dikenali dan kurang kalah, manakala pelakon Lee Young-eun memainkan watak Baek Joo-hong, seorang pakar bedah dan cinta pertama Woo Ji-hwan, mempunyai personaliti yang cerah dan mesra.

8. SHOWTIME BEGINS

mbc showtime begins

Pelakon utama: Park Hae-jin, Jin Ki-joo

Tarikh tayangan: 23 April 2022

Platform: MBC, Viu

“Showtime Begins!” membawa kisah tentang Cha Cha-woong (Park Hae-jin), seorang ahli silap mata yang menawan dengan kemahiran yang luar biasa, tetapi ada lebih banyak lagi pada lelaki misteri ini, iaitu dia boleh melihat dan berinteraksi dengan hantu. Go Seul-hye (Jin Ki-joo) ialah seorang pegawai polis yang bekerja siang dan malam. Dia bukan sahaja rajin, tetapi juga bersemangat tentang pekerjaannya. Selepas dia bertemu dengan Cha-woong, mereka memulakan perjalanan yang menarik untuk menangkap orang jahat dan menyelesaikan kes jenayah. Plot berkembang apabila mereka secara beransur-ansur mengembangkan perasaan antara satu sama lain.

9. MONSTROUS

tving monstrous

Pelakon utama: Koo Kyo-hwan, Shin Hyun-been

Tarikh tayangan: 29 April 2022

Platform: TVING, Viu

“Monstrous” menceritakan tentang Jung Ki-hoon (Koo Kyo-hwan) mencari fenomena ghaib pelik sebagai ahli arkeologi, tetapi kes yang tidak dijangka menyebabkan hidupnya berubah. Dia kini menerbitkan majalah okultisme Monthly Strange Story dan mengendalikan saluran YouTube Monthly Strange Story. Kerana bekas isterinya, Lee Soo-jin (Shin Hyun-been), dia pergi ke Daerah Jinyang untuk menyelidik ‘Gwibul’ (patung Buddha yang dirasuk roh jahat). Di sana, dia menghadapi fenomena yang sangat pelik dan menakutkan.

10. GREEN MOTHER’S CLUB

jtbc green mother's club

Pelakon utama: Lee Yo-won, Chu Ja-hyun, Jang Hye-jin

Tarikh tayangan: 6 April 2022

Platform: JTBC, Netflix

“Green Mother’s Club” menggambarkan persahabatan, kasih sayang ibu, dan kisah pertumbuhan 5 ibu. Ibu-ibu yang semuanya mempunyai anak usia sekolah rendah bertemu di sekitar sekolah. Mereka mempunyai kompleks mereka sendiri, yang tidak dapat mereka atasi. Dengan berinteraksi antara satu sama lain, persahabatan ibu-ibu berkembang dan mereka juga berkembang sebagai manusia.

11. IT’S BEAUTIFUL NOW

kbs it's beautiful now

Pelakon utama: Yoo Shi-yoon, Bae Da-bin, Oh Min-suk

Tarikh tayangan: 2 April 2022

Platform: KBS2

“It’s Beautiful Now” mengandungi kisah realistik generasi kini yang tidak mahu bercinta dan berkahwin serta mempunyai erti kekeluargaan. Lee Hyun-jae (Yoo Shi-yoon) ialah seorang peguam perceraian. Dia tidak begitu berminat untuk bercinta atau berkahwin kerana dia sibuk dan belum menemui seseorang yang sangat dia suka, tetapi segala-galanya berubah apabila dia bertemu dengan Hyun Mi-rae (Bae Da-bin).

Drama yang mana korang paling tak sabar nak tonton?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...