Ikuti Kami:

“Ada Episod Yang Saya Tak Muncul Langsung” – Kim Woobin Ulas Watak Dalam ‘Our Blues’

“Ada Episod Yang Saya Tak Muncul Langsung” – Kim Woobin Ulas Watak Dalam ‘Our Blues’

Kim Woo-bin baru-baru ini terlibat dengan penggambaran dan temu bual bersama majalah ‘Esquire’!

Mengenai filemnya “Alien” akan datang, Kim Woo-bin berkata bahawa penggambaran telah tamat tahun lepas, dan dia mula membincangkan tentang drama “Our Blues”, yang baru-baru ini selesai penggambaran untuk bahagiannya. Drama yang ditulis oleh Noh Hee-kyung itu digambarkan dalam format ‘omnibus’,  bermaksud drama yang bercorak cerpen dengan episod bebas. Drama ini akan mempunyai tujuh watak utama, setiap satu daripadanya akan difokuskan dalam satu episod. Dia menjelaskan,

Setiap watak mempunyai episod utama mereka sendiri. Setiap watak juga akan muncul dalam episod watak lain. Saya rasa ia akan menjadi jenis drama baharu.

Dia juga bercakap tentang kesan pertamanya apabila dia membaca skrip, mengatakan dia tertarik dengan konsep dan idea “Our Blues”. Dia berkata,

Apabila saya membaca skrip, ia agak asing. Terdapat beberapa episod yang saya tidak muncul sama sekali, beberapa di mana saya muncul dalam satu atau dua babak, dan beberapa di mana saya menjadi watak utama. Juga dari sudut pandangan seorang pelakon, apabila saya melihat bahagian skrip yang saya tidak muncul, saya merasakan saya sedang menonton drama yang berbeza sama sekali. Ia benar-benar hebat.

kim woobin our blues

Wataknya dalam “Our Blues” ialah Jung-joon, seorang kapten kapal. Dia menggambarkan wataknya sebagai seorang yang ‘hangat dan cerah’, dan seterusnya berkata bahawa dia berasa sembuh semasa memainkan watak Jung-joon. Dia menghuraikan,

Memang menyenangkan hidup sebagai Jung-joon. Apabila saya mula-mula melihat skrip, saya tidak fikir dia menyerupai saya. Sejujurnya, saya juga terfikir, ‘Mengapa mereka meletakkan saya sebagai Jung Joon?’. Tetapi semasa saya menghabiskan masa sebagai Jung-joon, dia benar-benar menyerupai penampilan saya pada usia 34 tahun sekarang. Saya fikir dia adalah watak yang berbeza, tetapi dia sesuai dengan saya jadi, ia menarik dan selesa.

Dia meneruskan dengan berkata,

Terima kasih kepada skrip, saya rasa sembuh. Badan saya keletihan semasa penggambaran, tetapi fikiran saya sangat gembira. Saya suka saat-saat ketika saya berlakon sebagai Jung-joon.

kim woobin our blues

Tak sabar nak tunggu drama “Our Blues” keluar nanti!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi. 

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...