Cha Eunwoo Dendang Lagu ‘Sampai Ke Hari Tua’ Pada Fanmeeting Di KL, Terima Pujian Aizat Amdan!

nyanyi lagu sampai ke hari tua terima pujian aizat amdan

Sejak demam K-Pop melanda Malaysia, semakin ramai artis daripada negara Korea yang datang untuk berjumpa dengan peminat mereka yang berada di luar negara sama ada menerusi konsert ataupun fanmeeting.

Sama juga seperti ahli kumpulan Astro yang juga popular sebagai pelakon iaitu Cha Eunwoo. Walaupun mula menapak dalam industri hiburan Korea sebagai penyanyi tetapi dia melebarkan sayapnya sebagai pelakon menerusi beberapa drama. Antara drama popular lakonannya ialah “My ID Is Gangnam Beauty” dan “Rookie Historian Goo Haeryung”.

perjumpaan peminat cha eunwoo di kuala lumpur 2019

Sibuk dengan perjumpaan peminat yang dinamakan “Just One 10 Minutes” di sekitar Asia Tenggara, lelaki itu turut tidak lupa untuk singgah di Kuala Lumpur bagi bertemu dengan peminat Malaysianya. Dalam banyak-banyak lagu yang dipersembahkan, ada satu persembahan yang berjaya menambat hati seluruh peminat tempatan.

Video yang dikongsikan oleh penyampai radio terkenal iaitu Hani Fadzil menunjukkan Eunwoo mendendangkan sebuah lagu Melayu yang popular iaitu “Sampai Ke Hari Tua” nyanyian Aizat Amdan. Pertuturan bahasa Melayunya walaupun sedikit pelat tetapi tetap lancar telah mendapat pujian netizen.

Bukan sahaja netizen yang terpukau, bahkan tuan badan sendiri iaitu Aizat turut memuji persembahan Eunwoo. Dia juga berterima kasih kerana idola daripada Korea itu sudi menyanyikan lagunya.

aizat amdan puji cha eunwoo atas nyanyian sampai ke hari tua

Rata-rata peminta turut memuji usaha Eunwoo menyanyikan lagu itu dalam bahasa Melayu. Selain itu, ada yang menaruh harapan bahawa lelaki itu boleh berkolaborasi dengan Aizat suatu hari nanti.

aizat amdan puji cha eunwoo atas nyanyian sampai ke hari tua

aizat amdan puji cha eunwoo atas nyanyian sampai ke hari tua

Nampak usaha Cha Eunwoo belajar bahasa Melayu supaya dapat menyanyikan lagu itu dengan elok. Kalau anda nak tahu, untuk perjumpaan peminatnya di negara lain pun, dia memang akan mendendangkan sebuah lagu popular dalam bahasa tempatan. Hebat kan?

Sumber: Hype.my

Leave a Reply