Utama Drama Korea Selepas ‘SKY Castle’, Kim Seohyung Buktikan Kehebatan Lakonannya Dalam ‘Nobody Knows’ &...

Selepas ‘SKY Castle’, Kim Seohyung Buktikan Kehebatan Lakonannya Dalam ‘Nobody Knows’ & Raih Rating Baik!

nobody knows episod pertama

Arena drama Korea pada Mac ini dimulakan dengan sebuah kisah misteri baru yang menyingkap kisah pembunuhan kejam! Disebabkan genre misteri memang sedang ‘hot’ di Korea sekarang ini, jadinya ramai yang dah tak sabar nak nantikan naskhah baru ini.

Pengenalan “Nobody Knows”

Youngjin kematian rakan baik

Episod perdana ini bermula dengan watak utama iaitu Cha Youngjin (Kim Seohyung) berdiri berseorangan dalam sebuah hutan tebal. Dalam masa lampau, wanita itu berjalan dalam hutan yang sama dengan rakan baiknya semasa zaman persekolahan. Bahagia hanya seketika apabila sahabatnya itu menjadi mangsa pembunuhan kejam sehingga menggemparkan Korea pada waktu itu. Youngjin menyimpan rasa bersalah sehingga kini kerana dia tidak menjawab panggilan rakannya itu pada malam kejadian.

nobody knows episod pertamaSelepas disiasat oleh pihak polis kerana pembunuhan tersebut, telefon rakannya berdering dan menunjukkan bahawa pembunuh itu yang menghubunginya. Penjenayah itu mengumumkan pengakhiran kepada siri pembunuhannya namun Youngjin bermatian berjanji dengan dirinya sendiri untuk memberkas lelaki tersebut. Bagi memastikan kes itu terus disiasat, dia menipu polis dan mengatakan bahawa pembunuh itu akan meneruskan jenayah kejamnya. Melompat ke 19 tahun kemudiannya, wanita kini merupakan seorang detektif yang hanya memberikan fokus kepada misteri pembunuhan rakannya itu.

Jadi detektif untuk tegakkan keadilan

Meskipun kehilangan seorang teman rapat, dia memulakan kehidupan yang baru. Ko Eunho (Ahn Jiho) ialah seorang remaja lelaki yang dikenali Youngjin pada 7 tahun yang lepas. Semasa kecil, lelaki itu dan ibunya sering didera oleh kekasih ibunya lantas menyebabkan hidup mereka sengsara. Pun begitu, detektif wanita itu telah menyelamatkan nyawanya dan Eunho mula memanggil Youngjin sebagai wiranya.

nobody knows episod pertama

Dengan klu yang dijumpainya, Youngjin berlari ke ‘Gereja New Life’ untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai pembunuh bersiri itu. Walaubagaimanapun, dia menemui mayat seorang wanita yang berlumuran darah. Motif utama wanita itu ke sana adalah untuk berjumpa dengan paderi Seo tetapi menjumpai lelaki itu dengan tangannya dipenuhi darah dan tersenyum lebar sambil membuka dakapannya ke arah Youngjin di bumbung gereja itu. Episod perdana itu tamat dengan pelbagai tanda tanya.

Rating yang memuaskan

Episod pertama “Nobody Knows” telah merekodkan rating 6.6% dan 9% dan ianya adalah satu pencapaian yang sangat baik oleh sebuah drama baru. Pun begitu ia sedikit ketinggalan kalau nak dibandingkan dengan rating drama “Romantic Doctor 2” yang ditayangkan sebelum ini di mana ianya berjaya mencapai 21.1%, 25.4% dan 27.1%.

Pun begitu, rata-rata penonton memuji lakonan hebat yang ditunjukkan oleh Kim Seohyung. Berjaya meninggalkan impak yang hebat menerusi lakonannya dalam “SKY Castle” sebelum ini, penonton nyata tak hampa dengan watak dalam drama barunya ini.

kim seohyung nobody knows

Sesiapa yang suka tonton drama misteri dan dipenuhi dengan lakonan hebat, boleh mula tonton “Nobody Knows” di saluran SBS pada setiap Isnin dan Selasa.

Sumber: Sports Joseon

Loading...