“Saya Sungguh Bertuah” – Jisoo BP Ulas Berlakon Dengan Jung Haein & Watak Dalam ‘Snowdrop’

jisoo blackpink snowdrop

Ji-soo BLACKPINK bercakap tentang drama JTBC yang akan datang “Snowdrop”!

“Snowdrop” ialah drama berlatarkan Seoul pada tahun 1987. Drama ini akan mengisahkan kisah cinta Su-ho (Jung Hae-in), seorang pelajar di sebuah universiti berprestij yang tiba-tiba bergegas masuk ke asrama universiti wanita sambil berlumuran darah pada suatu hari, dan Young-ro (Ji-soo), seorang pelajar di universiti wanita yang menyembunyikannya dan menjaga lukanya walaupun ketika menghadapi bahaya di bawah pengawasan rapi.

Ji-soo berkongsi,

Young-ro, watak yang saya bawa, sangat menawan. Dia seorang tokoh yang baru mencecah 20 tahun, tetapi kuasa yang dia ada untuk menarik orang ramai telah diturunkan kepada saya. Cara dia secara beransur-ansur menjadi matang walaupun dia masih belajar sangat bagus.

Mengenai persamaan dengan wataknya, Ji-soo mendedahkan,

Ia adalah aspek menyampaikan tenaga yang cerah kepada orang ramai dan berusaha supaya semua orang dapat bergaul dengan baik.

Young-ro ialah seorang pelajar ceria yang menceriakan suasana di asrama Universiti Wanita Hosu No. 207. Dia pergi bersama rakan sebiliknya ke ‘blind date’ di dalam asrama dan jatuh cinta dengan Su-ho pada pandangan pertama.

blackpink jisoo snowdrop

Ji-soo berkongsi,

Semasa penggambaran, saya berusaha untuk berfikir seperti Young-ro dan bertindak seperti Young-ro. Saat yang paling diingati ialah bercakap tanpa henti dengan pengarah Jo Hyun-tak tentang Young-ro. Saya bersedia sambil terus memikirkan apa maksud Young-ro bagi Su-ho agar tidak melupakannya.

Mengenai keadaan di set, Ji-soo mendedahkan,

Saya sangat rapat dengan semua orang semasa penggambaran, jadi ia benar-benar terasa seperti saya tinggal di asrama. Khususnya, saya bertemu dengan rakan-rakan sebilik saya dalam drama, sejak sebelum penggambaran untuk mendekatkan diri semasa berlatih dan melepak bersama-sama, jadi ia menyeronokkan membuat drama bersama-sama.

jisoo jung haein snowdrop

Pelakon itu juga menyentuh tentang ‘chemistry’ nya dengan Jung Hae-in. Dia berkongsi,

Sungguh bertuah bagi saya kerana Jung Hae-in adalah pelakon pertama yang saya dapat berlakon bersama. Dari penggambaran pertama hingga terakhir, dia memantau babak bersama saya, dan dia boleh dipercayai kerana dia mengetuai set dan mendengar dengan baik kebimbangan saya tentang peranan itu. Saya rasa daya tarikannya yang paling hebat ialah dia mendengar dengan teliti dan dengan ikhlas memikirkan kebimbangan semua orang.

Ji-soo turut mendedahkan bagaimana reaksi ahli BLACKPINK terhadap dramanya. Dia menjelaskan,

Mereka menghantar berita bahawa mereka pasti akan menonton. Memandangkan ahli menyokong saya dan menyatakan rasa ingin tahu, saya juga mendapat kekuatan dan dapat bekerja lebih keras dalam penggambaran.

Mengenai perkara yang perlu diberi perhatian dalam drama itu, Ji-soo memilih gambar cantik yang dibuat oleh pengarah dan kakitangan, kisah tokoh yang pelbagai dalam “Snowdrop”, dan muzik yang sesuai yang akan dimainkan dengan masa yang tepat. Mengenai perubahan yang dia alami selepas penggambaran “Snowdrop”, Ji-soo mendedahkan,

Saya rasa pelbagai emosi yang biasanya tidak saya alami telah meluas. Apabila Young-ro semakin matang, saya rasa saya juga semakin matang selangkah lagi. Saya tidak akan dapat melupakan pengalaman ini di mana ramai orang mengumpulkan kekuatan mereka bersama-sama untuk menyiapkan drama ini.

jtbc snowdrop poster

Jangan lupa tonton “Snowdrop” pada 18 Disember ini di JTBC dan Disney+!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply