Mahu Berita Korea Terpantas Dalam Bahasa Melayu? KimchiDaily Ada Untuk Korang!

kimchidaily

Perasan tak yang korang agak sukar nak cari pelbagai kandungan Korea dalam bahasa Melayu? Terpaksalah ‘selongkar’ sumber berita dalam bahasa Inggeris atau Indonesia sahaja.

Tak mahu lagi rakyat Malaysia yang mencintai dunia hiburan Korea dibelenggu kesukaran ini, KimchiDaily hadir sebagai teman setia buat semua. Woohooo!

Terjemahan berita Korea-Melayu terpantas

Selalunya korang kena tunggu lama kan kalau nak dapatkan berita Korea dengan cepat? Tapi dengan ada KimchiDaily, kerisauan itu ghaib terus!

Kami di sini akan menyediakan berita yang hangat bak ‘pisang goreng’ buat korang selaju sesaat dari portal Korea. Jangan khuatir kerana kami memberikan terjemahan bahasa Melayu secara langsung lantas 99.9% daripada artikel yang dikeluarkan memang ‘true to its meaning’ pergh!

kimchidaily website

Liputi K-Drama, K-Pop dan K-Variety

KimchiDaily sentiasa mahukan yang terbaik untuk semua, sebab itu kami menyediakan berita meliputi kesemua aspek hiburan Korea termasuklah dari drama, filem, K-Pop, program hiburan.

Tak cukup dengan itu, semua cerita trending berkaitan fesyen, percutian, makanan pun kami sediakan. Daebak tak? Jadinya, platform ini memberikan penyampaian secara holistik buat peminat Korea.

kimchidaily

Berita sahih diutamakan

Tak best lah kalau kita korek mengenai perkara tak sahih kan? Kalau ada sumber yang boleh dipercayai, barulah rasa selamat untuk menulis berita itu buat korang. Barulah legit dan valid!

Apa yang kami sampaikan pastinya mempunyai kesahihan, tak mahu tipu-tipu sekadar untuk kontroversi sahaja. Gitu!

kimchidaily

Turut di media sosial

Susah nak buka website selalu dan korang lebih Gen Z yang sukakan media sosial? KimchiDaily ada untuk korang dalam pelbagai ruang dan sudut!

Dapatkan banyak update terpantas di kesemua platform media sosial kami. Bahkan ada banyak lagi kandungan menarik seperti foto terbaru artis Korea, quote drama menarik dan pelbagai lagi.

kimchidaily

Jadi tunggu apa lagi, peminat Korea pastinya tak akan hampa jika mengikuti KimchiDaily untuk pelbagai update terkini mengenai Korea. Pasti tak rugi, mesti tercari-cari!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Leave a Reply