Ikuti Kami:

Gong Myung Kongsi Tentang Sikap Peribadi & Pandangan Tentang Pelbagai Perkara

Gong Myung Kongsi Tentang Sikap Peribadi & Pandangan Tentang Pelbagai Perkara

Pelakon “Lovers Of The Red Sky”, Gong-myung baru-baru ini mengambil bahagian dalam gambar dan wawancara untuk GQ Korea!

Dalam wawancara itu, yang berlangsung beberapa jam sebelum siaran pertama drama tersebut, Gong-myung menyatakan kegembiraannya dan juga rasa ingin tahu bagaimana drama itu akan muncul.

Saya ingin tahu bagaimana pengarah menyelesaikannya. Anda tahu, salah satu sebab saya memilih drama ini adalah kerana pengarah Jang Tae-yoo.

gong myung

Dalam “Lovers Of The Red Sky” Gong-myung berperanan sebagai Pangeran Yang-myeong yang berjiwa bebas, berkeliaran mencari kecantikan. Ketika ditanya apa yang dia anggap cantik, Gong-myung menjawab,

Perkara-perkara kecil. Ketika saya duduk di bingkai tingkap yang dibuat dari kayu pada hari yang cerah, saya berfikir dalam hati, ‘Ah, ini indah.’ Saya rasa ketika saya sedang memandu dalam hujan lebat juga. Semasa saya bersenam sendiri atau pergi berkhemah dan perlahan-lahan pulang ke rumah, ketika melihat matahari terbenam di luar jambatan. Walaupun pemandangannya tidak begitu indah, saya rasa kecantikan itu boleh didapati di mana-mana sahaja.

GONG MYUNG

Gong-myung sangat tegas dengan dirinya sendiri dan menganggap disiplin merupakan bentuk penjagaan diri.

Semasa saya bekerja di bidang di mana saya harus dapat dilihat oleh orang lain, saya harus lebih tegas dengan diri saya sendiri. Ada kalanya ibu bapa bersikap tegas dengan anak-anak mereka kerana mereka menyayangi mereka, bukan? Kerana mereka mahu mereka melakukan yang lebih baik. Cinta diri saya agak kuat, ya?

Pelakon itu juga teringat pada saat dia merasa letih oleh karier lakonannya, mengatakan bahawa pada masa itulah dia terlibat dalam “Extreme Job”. Menggambarkan bagaimana filem itu mengubah pandangannya, dia berkata,

Sebelum itu saya tidak semestinya pesimis, tetapi nuansa itu berbeza. Pelakon lain berusia antara 20-an hingga 50-an, jadi saya mendapat banyak pengalaman di sana. Saya belajar banyak aspek lakonan yang diperlukan di sana, seperti cara berfikir secara mendalam mengenai lakonan, bagaimana membawa diri dengan cara semula jadi, bagaimana mempunyai sikap yang baik hati, dan bagaimana menjadi peka terhadap perincian kecil. Saya tidak hanya belajar mengenai lakonan tetapi juga kehidupan.

gong myung

Gong-myung menyatakan bahawa sekarang dia lebih memahami apa yang membuatnya bahagia dan menjadikannya dalam keadaan tenang.

Walaupun saya hanya berehat secara fizikal untuk waktu yang singkat, saya telah menemui cara untuk berehat dengan lebih berkesan daripada sebelumnya.

Ketika ditanya tentang satu perkara yang dia tidak mahu ianya hilang, jawapan Gong-myung adalah cita-citanya. Dia menjelaskan,

Saya memang suka bersenam sejak saya kecil dan sudah lama melakukannya, tetapi saya tidak begitu mahir. Cita-cita dan keinginan saya untuk tidak kalah adalah apa yang membuat saya terus maju. Walaupun sekarang, tidak kira betapa tidak pentingnya, cita-cita saya inilah yang membuat saya ingin fokus dan melakukan yang lebih baik. Sekiranya anda mengambil cita-cita saya, mungkin tidak ada yang tersisa dari saya, haha.

Pewawancara itu membalas bahawa walaupun dia mempunyai keinginan untuk menang, dia nampaknya bukan jenis yang ingin mengalahkan orang lain. Gong-myung menjawab,

Ada suatu masa ketika saya cuba melawan orang lain. Semasa anda bersenam, anda boleh menang dengan skor anda. Tapi sekarang saya tidak seperti itu. Ini kerana saya tidak bersaing dengan orang lain, tetapi menentang diri saya sendiri.

Lakonan Gong-myung memang best kan?

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...