Ikuti Kami:

Dituduh Membuli, Aisha EVERGLOW Terima Permohonan Maaf Dari Si Penuduh

Dituduh Membuli, Aisha EVERGLOW Terima Permohonan Maaf Dari Si Penuduh

Pada Februari yang lalu, ada dua orang di komuniti dalam talian telah membuat pernyataan bahawa Aisha dari kumpulan EVERGLOW telah terlibat dengan kes buli di sekolah.

Beberapa dakwaan buli telah dibuat ke atas Aisha, walaupun tanpa bukti yang kukuh. Hari ini, pada 7 Disember, Yuehua Entertainment, iaitu agensi kepada Aisha telah mengeluarkan kenyataan bahawa dakwaan tersebut hanyalah tuduhan semata-mata, dan si penuduh telah pun memohon maaf kepada Aisha.

Berikut adalah kenyataan yang dikeluarkan oleh Yuehua Entertainment:

Hello. Ini ialah Yuehua Entertainment.

Kami ingin memaklumkan kepada anda di bawah tentang kemajuan undang-undang kami mengenai penulisan dan penyebaran maklumat palsu dan fitnah ahli EVERGLOW, Aisha.

Dalam pada itu, syarikat telah mengambil tindakan undang-undang terhadap dua individu yang merosakkan reputasi Aisha dengan menyiarkan maklumat palsu tentangnya di komuniti dalam talian.

Baru-baru ini, mereka mengakui bahawa maklumat yang mereka siarkan adalah palsu, dan mereka menyerahkan surat permohonan maaf sambil memohon maaf kerana menyebabkan kerosakan psikologi kepada artis dan keluarganya, dengan merosakkan reputasinya.

Sambil menyampaikan kata-kata maaf kepada Aisha, mereka juga berjanji tidak akan menulis sebarang maklumat palsu pada masa hadapan. Oleh itu, kami memaklumkan niat kami tanpa sebarang hukuman dan menggugurkan pertuduhan terhadap kedua-dua individu itu.

Walau bagaimanapun, syarikat akan terus bertindak balas dengan tegas tanpa kelonggaran atau penyelesaian terhadap siaran yang berniat jahat dan sebarang tindakan menyebarkan maklumat palsu untuk melindungi hak artis agensi kami. Melalui pemantauan yang konsisten, kami akan bekerja lebih keras untuk mengelakkan situasi yang merugikan artis agensi kami.

Terima kasih.

aisha everglow kontroversi

Haaa…jangan nak main tuduh-tuduh je!

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...