Ikuti Kami:

Didakwa Buli Rakan Sekolah, Kim Donghee Didapati Tidak Bersalah

Didakwa Buli Rakan Sekolah, Kim Donghee Didapati Tidak Bersalah

Kim Dong-hee telah dibebaskan daripada semua dakwaan yang menuduhnya membuli rakan sekelasnya yang kurang upaya.

Pada 28 Disember, wakil dari Kim Dong-hee mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung hasil siasatan yang berlaku, berhubung kontroversi keganasan sekolah melibatkan Kim Dong-hee. Berikut adalah kenyataan rasmi yang dikeluarkan:

Helo.

Kami ingin memberitahu anda tentang isu berkenaan pelakon Kim Dong-hee. Untuk masa yang sangat lama, Kim Dong-hee telah bekerja keras untuk mendedahkan kebenaran di sebalik dakwaan yang disiarkan dalam talian, melalui bantuan agensi penguatkuasaan undang-undang.

Semasa proses itu, Kim Dong-hee menyerahkan kenyataan plaintifnya, kenyataan daripada guru dan rakan alumninya yang terdahulu, dan salinan rekod sekolah rendah dan menengahnya. Bagaimanapun, dakwaan adalah dari semasa dia di sekolah rendah, yang telah lama berlalu sejak itu, dan kerana tiada bukti jelas yang boleh menyokong perspektif dan hujah yang berbeza, siasatan mendapati Kim Dong-hee tidak bersalah.

Keputusan siasatan tidak bersalah Kim Dong-hee bermakna dakwaan yang dibangkitkan tentang keganasan sekolahnya adalah tidak benar. Kim Dong-hee terutamanya ingin membetulkan dakwaan dia membuli rakan sekelas yang kurang upaya, jadi kami menggunakan peluang ini untuk bercakap mengenai bahagian ini.

Semasa membesar, Kim Dong-hee tinggal bersama dua ahli keluarga yang kurang upaya. Walaupun dia mempunyai latar belakang keluarga yang sukar, dia sentiasa cuba melindungi dan menyembunyikan kesakitan dan lukanya. Oleh itu, khabar angin palsu tentang sikapnya terhadap orang kurang upaya telah menyebabkan banyak kesakitan bukan sahaja untuknya, tetapi juga untuk keluarganya.

Semasa zaman kanak-kanaknya, ada ketika Kim Dong-hee memberontak, menyalahkan persekitarannya yang sukar, tetapi dia tidak mengambil bahagian dalam sebarang tingkah laku yang dianggap mengganggu masyarakat. Walau bagaimanapun, dia menyedari bahawa mungkin ada beberapa individu yang mungkin terluka akibat kata-kata dan tindakannya yang tidak matang, dan dia mengambil masa ini untuk merenung dirinya secara mendalam.

Mulai sekarang, Kim Dong-hee akan berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik.

Kim Donghee

Semoga semua yang baik-baik sahaja buat Kim Dong-hee.

Jom ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagram dan Telegram KimchiDaily untuk mendapatkan berita Korea paling latest yang sensasi.

Komen

PERHATIAN: Pihak KimchiDaily.my tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KimchiDaily.my juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...